Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

zondag 26 mei 2013

Vruchten van de Heilige Geest, #1

Vruchten van de Heilige Geest
Eerst even de vruchten op een rijtje, even als geheugen steuntje voor mezelf en misschien ook wel voor jullie ;)


Liefde
Blijdschap
Vrede

Geduld
Vriendelijkheid 
Goedheid
Geloof 
Zachtmoedigheid
Zelfbeheersing 

De vrucht...
Als wij geloven in Jezus en belijden dat Hij onze zaligmaker is zal de Heilige Geest in ons wonen. Dan hebben we deze vruchten ontvangen!! Deze vruchten zullen nog niet volgroeid zijn, we mogen groeien, de vruchten mogen verder tot ontwikkeling komen. We mogen steeds bijleren van ons grote Voorbeeld, Hij heeft hier op aarde laten zien hoe het 'moet'. Van Hem en door de Heilige Geest, zullen we verder ontwikkelen en onze vruchten groeien tot volwassen christenen die leven door Hem.


Liefde...
We maken vandaag onze start met de serie over de vruchten van de Geest.
De eerste vrucht is de Liefde... Onze predikant hield een tijd geleden een prekenserie over de Heilige Geest. Daardoor zijn we ook ge├»nspireerd om deze serie met de kinderen te doen. Ik heb de preken van hem als voorbereiding terug geluisterd en gelezen. Fijn om zo een stukje onderbouwing te hebben vanuit het gesproken woord van je eigen predikant. Wat ik vooral erg uit z'n preek heb gehaald is dat God liefde is! Dat weten we natuurlijk wel, maar als je dat als uitgangspunt neemt verbleken al onze gedachten en uitleggingen van liefde. 
Hoe vaak zondigen wij ook niet op het vlak van liefde? Hoe vaak is het niet de liefde die reageert, maar boosheid? Hoeveel huwelijken crashen niet door een gebrek aan ware liefde? Wie kan onvoorwaardelijk liefhebben zoals de Vader dat doet? Jij? Ik?
Met vallen opstaan zullen we op dit vlak ook leren, maar we weten tegelijk dat het helaas nooit perfect zal worden... 

Wat willen we ze leren deze avond...
Onze insteek van deze avond is om te laten zien dat God de bron van liefde is, dat onze liefde bij Hem vandaan komt. Dat de Geest in ons zal werken om ons te leren liefhebben. Ook willen we een boom maken waar we iedere week een vrucht aan kunnen hangen. Wij (als mens) zijn de boom en wij hebben alle vruchten in ons.

Onze Family Night...
We lezen Galaten 5:22-23. We leggen hen uit wat vruchten van de Heilige Geest zijn en wanneer je die krijgt. We vertellen dat we de komende weken, iedere week een vrucht zullen behandelen. 
We vertellen dat we deze week de vrucht liefde behandelen, dat God daarvan de bron is. Dat Hij ons door de Geest wil leren te lief hebben.

We beginnen met een experimentje dat ik van deze blog haalde. We vullen een kan met wat melk, daarop gieten we zonnebloemolie. Dit meng niet.... Net als dat wij soms moeite hebben om anderen lief te hebben. Dan doen we er meel bij en roeren goed, dan mengt 't wel. Net als wanneer de Heilige Geest in ons hart werkt en zo mogen leren om anderen lief te hebben.


 


Daarna maken we een simpel knutselwerkje (Klik hier voor 't werkje). Een werkje wat laat zien dat Jezus/God van ons houdt zoals we zijn. We benadrukken nog eens dat Hij de bron is van de liefde die wij ook aan anderen mogen geven.

Terwijl de kinderen aan het kleuren zijn met papa, maak ik een grote tekening van een boom. 


Samen maken we een vrucht (appel) waar onze oudste met wat hulp zelf liefde (lievde) op schrijft. Deze plakken we op de boom.... er zal iedere week een vrucht bij komen...
bijna goed ;)Zingen...
We willen als rode draad de komende weken dit lied zingenof misschien wel deze, of allebei ;)Fijne avond!

1 opmerking:

  1. Das inderdaad wel heel 'toevallig' :). Vind je het vervelend als ik er ook over schrijf? Eerlijk zeggen hoor! Deden jullie het ook gisteren? Ik zal volgende week aan je denken :).
    Groetjes weer!

    BeantwoordenVerwijderen