Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 3 mei 2013

Missionair zijn en vieze geurtjes!

Missionair zijn...
Een tijdje geleden schreef ik een column voor Sestra, hier zal deze avond over gaan!

We leven in de tijd tussen Pasen en Hemelvaart. Ik denk dat dit een hele bijzondere tijd was voor de discipelen. Ze dachten dat ze Hem kwijt waren en toen stond Hij op uit de dood. Ze wisten niet wat hen overkwam. Hij had het hen nog zo duidelijk geprobeerd uit te leggen... maar ze snapten het niet. Zouden wij het hebben gesnapt?.....Lees hier de rest van de column

Family Night....
Uit Het Boek lezen we marcus 16:15. Over Jezus die de discipelen uitzendt. We praten er met hen over wat Jezus hiermee bedoeld en wat onze taak hierin is.
Eerst maken we een lijst met mensen die wij kennen en die Here Jezus niet kennen. Best confronterend want op die lijst staan mensen van wie we veel houden. Dan gaan we verzinnen hoe we hen over God kunnen vertellen. De jongens merken terecht op dat dit best lastig is... en dat is het ook... Als snel hebben we een gesprekje over bidden voor die mensen. We besluiten dit ter plekke te doen en ook vaker in onze gebeden mee te nemen.

Daarna maken we de link naar laten zien dat we in de Here Jezus geloven (oftewel missionair zijn). We vertellen dat het is alsof een geurtje ergens achterlaten... je kan een lekkere geur achterlaten of een vieze geur. De geur van de Here Jezus en het leven ruikt heerlijk en daar willen mensen meer van hebben/ruiken. De geur van de duivel en de duisternis ruikt vies en willen mensen niks mee te maken hebben.  

We geven de jongens een blinddoek om en mogen ruiken aan allerlei dingen. Aan hele lekker dingen zoals: bloemen, parfum, koekjes, wasmiddel, zeep en snoep. Maar ook aan vieze dingen zweetsokken, kattenbak, brie (vinden ze hier stinken), citroenen en rotte bloemen. Kies hierbij wel dingen waar je zeker van weet dat je kinderen het vies of lekker vinden (een twijfel geval is weer zo lastig uitleggen ;) ). Het is super om te doen en leuk om al die reacties te horen...Bleeehehhh... ieewuuuwww... mmmm...lekker.... Maar vooral de vraag: wat is het? We stellen bij ieder geurtje is dit een lekkere geur of vies? Zou je als je die geur ruikt erachter aan willen gaan? Of snel weg willen rennen? Nou dat is niet moeilijk!


Totaal onverwacht roepen de jongens.... 'Nu jullie'... uuuuhh, natuurlijk. Dus wij ploften op de bank en wachtte af. Nou we hebben 't geweten, de mosterd en de prullenbak waren favoriet :). Wat hebben we gelachen met z'n allen, vanavond. Zulke heerlijke spontane acties maken het alleen maar leuker!


Als laatste maken we een lijstje waarop staat door welke daden we een lekker geurtje verspreiden. Als snel hebben we een mooie lijst. Ook maken we een lijst die hoort bij de vieze geur en dus de duivel/zonden. We bespreken nog wat we zullen doen als we merken dat we vieze luchtje/verkeerde dingen doen... God opzoeken!

Het was weer een leuke avond!

Leuk liedje om te zingen/leren:


Welke geur verspreiden jullie?
En jullie gezin?
Hoe gaan jullie om met missionair zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten