Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

Wie ben ik

Hoi, welkom op mijn blog over Family Nights.

Graag wil ik me aan jullie voorstellen. 
Ik ben Ilse, 30 lentes jong, christen, moeder van 2 geweldige knullen (nu 3 en 5 jaar), getrouwd met de meest geweldige man die ik me kon wensen. Ik werk als bloemist en als vrijwilliger in een hospice. Daarnaast ben ik dol op koken (zie ook mijn andere blog). 

Toen onze oudste 2 jaar was zijn we begonnen met het houden van Family Nights. Super wat een vondst. Heerlijk om zo iedere week bezig te zijn met de kinderen met dingen van Hem! Wil je er ook mee beginnen? Klik hier voor tips.

We mogen hen hierdoor een berg met kennis en ervaringen mee geven. Zelf leren we ook steeds bij. Onze kinderen hebben net als wij een rugzak, die ze vullen met dingen die ze tegen komen (op school, thuis, in de familie, in de kerk, op de club). Nu hebben wij als ouders nog veel invloed op die kring, maar dat gaat een keer veranderen. Daarom willen wij als ouders hun rugzakjes zo vol mogelijk proppen (ja proppen, zo vol dat het eigenlijk niet meer past) met de dingen van God, zodat ze genoeg kennis en ervaringen hebben als ze zelf het levenspad gaan bewandelen. Ik heb niet de illusie dat de kinderen daardoor geen verkeerde beslissingen nemen, keuzes maken of gedrag vertonen waar je niet blij van wordt. (al is die illusie best fijn) Nee wij willen hen genoeg mee geven, als basis, als fundament... ons fundament is Jezus! Daarop kunnen we verder bouwen. Kunnen wij straks als ouders dan achterover leunen? Nee zeker niet... Als ouders gaan we er biddend achter aan, om hen bij de Troon van God te brengen in gebed. Daar zijn ze veilig, ook al zullen 
ze zelf dingen gaan doen die alles behalve veilig zijn.

Ik ben deze blog begonnen omdat ik het gevoel had iets te moeten met al die avonden die we thuis beleven. (lees evt. ook start) Waarom zou ik het voor mezelf houden? Kan ik er anderen mee van dienst zijn? Ik ben begonnen met het schrijven van dit blog en ik vind het super. O.a. omdat ik me nog bewuster ben van wat we de kinderen leren en waarom (moet het tenslotte ook goed kunnen verwoorden voor m'n blog). Ook hoop ik dat het een breeder gedragen blog zal kunnen worden, door middel van gastauteurs. Als het zover is zal ik deze ook hier voorstellen!
Ondertussen is deze blog ook terug te vinden op de site van stichting generatio, voor dezelfde site schrijf ik ook "direct aan de slag" stukjes. Wat dat zijn kan je hier lezen! Dit doe ik met veel plezier.

Ik ben erg dankbaar voor deze kans en de uitwerking ervan (die nu al zichtbaar is). Hij zorgt goed voor Zijn kinderen! 

Dank U Vader...

Veel plezier met lezen en Gods zegen op jullie eigen avonden! Ik vind het erg leuk als je een reactie achter laat of een mailtje stuurt.

Liefs Ilse
05-02-2013

Update...
Op 27-8-15 kwam er een interview met mij in het Nederlands Dagblad, deze kan je via deze link teruglezen.5 opmerkingen:

 1. Wat een mooi idee die family nights. Ik wil zeker onze kinderen ook een christelijke opvoeding meegeven. Zodat ze weten wat het inhoudt. Ik zal ook zeker je blog gaan volgen en een linkje plaatsen op mijn eigen blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi mamaliefde,
   Bedankt voor je berichtjes. Lijkt me leuk, maar ook veel werk om zo'n tekstbord zelf te maken....nog even overnadenken of ik dat wel zie zitten ;).
   Fijn dat je je kinderen ook deze basis mee wil geven! Succes ermee.
   Liefs Ilse

   Verwijderen
 2. Hoi Ilse, Ik kwam nav facebook even bij jou kijken. Je hebt een leuke site. Ik zou als ik kinderen had hier vaker neuzen, maar helaas. Veel zegen gewenst met jullie family nights. groetjes, Anne Stekhoven

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ilse,
  Wat een geweldige site! Zelf hebben we drie kinderen (5, 2 en 1 jaar) en hebben elke week een gezinsavond. Ik kreeg de tip van een collega om jouw site te bezoeken en daar heb ik geen spijt van gekregen! We zijn op dit moment bezig met het doornemen van het leven van Jezus, maar willen daarna stap voor stap het leven van Paulus gaan bekijken. Nu zag ik dat jij van die leuke kartonboekjes in een koffertje hebt. Mocht je ze willen verkopen ... :)
  Ze zijn namelijk nergens meer verkrijgbaar.
  Een fijne vakantie toegewenst en succes met het creëren van nog meer leuke avonden.
  Groetjes,
  Michelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ilse,
  Wat een geweldige site! Zelf hebben we drie kinderen (5, 2 en 1 jaar) en hebben elke week een gezinsavond. Ik kreeg de tip van een collega om jouw site te bezoeken en daar heb ik geen spijt van gekregen! We zijn op dit moment bezig met het doornemen van het leven van Jezus, maar willen daarna stap voor stap het leven van Paulus gaan bekijken. Nu zag ik dat jij van die leuke kartonboekjes in een koffertje hebt. Mocht je ze willen verkopen ... ;)
  Ze zijn namelijk nergens meer verkrijgbaar.
  Ik wens jullie een fijne vakantie en succes met het creëren van nog veel meer leuke en leerzame avonden.
  Groeten,
  Michelle

  BeantwoordenVerwijderen