Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 6 mei 2013

Boek: De Toekan en de campingkok

Een gastblog van Tabitha, hier kan je meer lezen over Tabitha. Ze heeft ook een eigen blog: www.tabjesjoy.blogspot.nl

De Toekan en de campingkok

Papa Vrolijk vertelt elke avond een bijzonder verhaal. Tara en Jelle kiezen een dier, een beroep en een plaats, waarover hij vervolgens een verhaal moet verzinnen.

"Want zo ging het. Iedere avond. Jelle en Tara mochten drie dingen verzinnen. Een dier, een plaats en een beroep. En met die drie brouwde vader Vrolijk dan een nieuw verhaal. Tara vond het altijd weer een sport om dingen te verzinnen die niets met elkaar te maken hadden. Een bever en een metselaar bijvoorbeeld, op de Noordpool. Een bakker met een salamander in het centrum van Parijs. Of een bejaarde pinguïn met een dominee in het zuiden van Etten-Leur. Alles hadden ze al geprobeerd om het zo moeilijk te maken dat het hun vader niet zou lukken. Toch was er steeds een supergoed verhaal uitgekomen. Hoe deed hij dat toch?"
  

In dit hilarische voorleesboek staan 15 vrolijke (voor)lees verhalen over een stokstaartje, rotgans, bijtschildpad, narwal en een prieelvogel bijvoorbeeld. En geweldige beroepen als: sjeppert, rietdekker, trompettist, scout, campingkok, koekjesinpakker, etc. En waar wonen ze? Novosibirsk, Peking, Skopje, Delft, Westbroek natuurlijk!;)

Goed voor de fantasie, dit boek! Met grappige illustraties van Linda van den Born. De conversatie van vader Vrolijk met Jelle en Tara zijn in het rood afgedrukt, de wonderlijke verhalen in het zwart. Af en toe worden de verhalen onderbroken door commentaar van de kinderen.
  

Wat een origineel boek, echt iets wat ik nog nooit eerder gelezen heb. De schrijver, Peter van Dijk, heeft iets unieks gemaakt. En het boek verdient de aandacht van zoveel mogelijk fantasierijke kinderen!
Titel: De Toekan en de Campingkok
Auteur: Peter van Dijk
Prijs: 14,95
ISBN: 9789055604791
Te koop: o.a. hier 

Het lijkt me een super leuk boek! Bedankt Tabitha voor het schrijven van de recensie!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten