Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

Gastbloggers

Op deze pagina zullen gastbloggers zich voorstellen...


>>>>Hallo lezers!
Ik ben Tabitha en ik mag regelmatig een gastblog schrijven op deze leuke en nuttige blog van Ilse.
Ik heb een passie voor kinderen! En een passie voor God en de Here Jezus. Daarom wil ik heel graag de kinderen om me heen vertellen over Hem. Dit doe ik onder anderen op de kinderclub. Ik ben altijd op zoek naar goede kinderboeken, mooie prentenboeken, boeken met objectlessen, of over kinderwerk en opvoeden. Ik werk in een christelijke boekhandel dus er komt regelmatig mooi materiaal en mooie boeken door mijn handen. En ik moet bekennen, dan belandt het ook vaak bij mij thuis in de boekenkast!;).
Graag wil ik de mooie vondsten en bruikbare kinderboeken met jullie delen op deze blog!
Over de kinderclub, kinderwerk en boekrecensies (ook voor volwassenen) schrijf ik op mijn eigen blog:www.tabjesjoy.blogspot.nl . Ook schrijf ik over mijn ‘baksels’, gezellige winkeltjes, briljante illustrators, mijn lievelingsbijbelteksten, een hoofdstuk per week van een goed boek en naaien, borduren, breien. Neem gerust een kijkje!
Mocht u vragen hebben, contact met me willen op nemen of gezellig willen kletsen. Dat kan, dit is mijn mailadres:tabjesjoy@gmail.com U kunt natuurlijk ook een reactie bij de recensies achterlaten, dat vind ik altijd heel leuk!
Ik hoop dat u veel heeft aan de recensies, in ieder geval veel plezier met lezen!

Klik hier voor alle recensies van Tabitha!>>>>

Aline
22 april 2013,

Ik zie een nieuwe Facebookgroep voorbijkomen in mijn tijdlijn. Over gezinsmomenten. Leuk! Even snel kijken, lid worden en delen. Even later heb ik al een berichtje van Ilse met daaruit volgend al snel de vraag of ik eens iets wil schrijven voor haar blog over Family nights. Hierbij..

In ben Aline Streefkerk, 36 jaar. Net het 12,5 jarig huwelijksjubileum met Christiaan achter de rug, we gaan graag door voor het volgende! We hebben in die tijd 3 prachtige kinderen gekregen. Nienke (10), Marte (9) en Tieme (6). Ruim 7 jaar hebben hebben we ook gezorgd voor onze pleegzoon (15). Hij woont niet meer in ons huis, nog wel in ons hart. 

Toen onze meiden nog heel klein waren volgden we in onze gemeente een cursus van Family Builders. Daar hoorden we voor het eerst over Family nights. Vol enthousiasme een boek over gezinsmomenten gekocht. Dit stond echter een paar jaar ongebruikt in de boekenkast. Gelukkig is ie onder het stof vandaan gekomen en inmiddels helemaal versleten.

We hebben heel wat zondagmiddagen doorgebracht met knutselen, spelletjes, toneelspelen, speurtochten en experimentjes. Gods' lessen voor Het Leven werden ingeprent, als tekens om hun armen en banden op hun voorhoofden. We schrijven ze op onze 'deurposten'(zie Deuteronomium 6:6-9).
Want: "Wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!"

Lezen jullie mee met Aline??? Veel plezier!
Via deze link kom je bij alle blogs van Aline!


>>>>

Hans


Wij zijn Hans en Ester en wij hebben drie kinderen gekregen. (jongen 9, meisje 7 en meisje 2 jaar) 

Sinds vorig jaar houden wij elke week op vrijdag onze gezinsavond; dankbaar dat vrienden ons wezen op dit mooie instrument voor de geloofsopvoeding van onze kinderen. Het verraste ons hoe enthousiast de kinderen hier op reageren en het echt leuk vinden. 

Het is wel een uitdaging om het wat invulling betreft aan te laten sluiten op de kinderen. Niet elke avond knutselen maar soms ook een spel of rollenspel houd het ook voor hen verrassend.

Ik ben erg nieuwsgierig naar de avonden die Hans nog zal gaan delen, want ik heb al heel veel leuke dingen voorbij zien komen in de Facebookgroep. 
Lezen jullie mee met Hans? Via deze link, kan je al zijn blogs terug vinden

>>>

Els


Hallo allemaal,

Even voorstellen: Ik ben Els Sturm, getrouwd met Dennis en samen we hebben 3 kinderen van 12, 9 en 6 jaar. 

Elke dag mogen we God beter leren kennen. Samen met de kinderen leren we de versjes en maandteksten van school. Ik merkte dat ik er zelf ook weer veel van leerde. 


Ik ontdekte bijbelinbeeld.blogspot.nl en ben toen de maandteksten van school uit gaan beelden. Dat herinnerde ons de hele dag aan een belofte van God. Maar hóe leuk is het als vriendjes komen spelen en dan samen bij de maandtekst staan en hem samen opzeggen. Verblijdend en bemoedigend om door te gaan.


Toen ik Family Night leerde kennen zijn we ook begonnen om rond de feestdagen "ontdek" momenten te hebben over de Bijbel. En nu als er een thema is wat naar voren komt tijdens de kerkdienst of op een andere manier belangrijk is voor ons, gaan we samen op zoek naar wat God ervan zegt...

Wat mogen we samen veel ontdekken in de Bijbel!
Het bemoedigt me als ik andere gezinnen zie die hun leerzame 'ontdek'momenten met ons willen delen. Ik hoop dat we samen nog veel van die 'ontdek'momenten mogen hebben!

Groetjes,
Els

Ik kijk nu al uit naar de gastblogs van Els. Jullie ook? 
Lees hier mee!

>>>

Geen opmerkingen:

Een reactie posten