Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

donderdag 30 mei 2013

Vruchten van de Heilig Geest, #2

Vandaag is het tijd voor de 2e vrucht van de Geest.... Blijdschap..Als de Heilige Geest in ons woont, dan hebben wij de vruchten, dus ook de blijdschap!

Blijdschap en blijdschap...
Maar welke blijdschap bedoelt de bijbel hier? De blijdschap van de wereld? Doen waar je zin in hebt? Veel lachen? Drinken? Genieten van 't leven? Waar halen wij onze blijdschap uit? Natuurlijk mogen we genieten van de dingen die we hier hebben! Zeker! Ik geloof oprecht dat God ook wil dat we genieten...
Maar ik geloof niet dat dat de vrucht blijdschap is, ik denk dat die vrucht een diepere lading heeft... de blijdschap die bij God vandaan komt. De blijdschap ons een kind te weten in Hem! Maar ook de blijdschap vanwege het feit dat we zo'n grote God hebben, die ons genadig wil vergeven.. Dit geeft mij/ons blijdschap waaruit we mogen leven komt bij Hem vandaan en is niet afhankelijk van 't weer of ons inkomen.

Onze avond...
We lezen weer de bijbeltekst uit Galaten 5:22-23. 
We lezen hierna ook Psalm 100 en een stukje uit Samuel 6. Waar David van blijdschap voor en van God voor de Ark uit danst. 
We leggen uit aan de jongens wat de verschillen zijn tussen wereldse blijdschap en blijdschap van God. Dit is best lastig, omdat de blijdschap van de wereld op zich niet verkeerd is. Maar ze lijken het te snappen en we herhalen dit gewoon nog eens als ze weer wat ouder zijn :).
We hebben gekozen voor een werkje van de site Geloven is Leuk. (klik hier voor 't werkje en de beschrijving, toen wij deze avond gingen doen en ik het wilde uitprinten, was de server van de site uit de lucht. Daarom hebben we snel gegoogled op trekpop en er daar een van uitgeprint.) We hebben 't gemaakt naar aanleiding van de 'dansende David'. Dit is een verhaal wat je jongens wel aansprak.
We laten onze poppen ook dansen... wat een pret.
We hangen onze 2e appel aan de boom.Zingen..
We zingen weer het liedje van Elly en Rikkert: Ik wens je, liefde, blijdschap...
Wat ik ook een mooi lied vind is Dance like David did, helaas is het alleen in het Engels, dus kunnen we het niet zingen met de kinderen. Dit werd ooit eens gezongen bij een concert waar we waren... machtig om dan met zoveel mensen te dansen en te zingen voor Hem! Dit lied roept voor ons dus aardig wat herinneringen op!
Het liedje:''Blij, blij mijn hartje is zo blij'', is ook leuk om hier bij te zingen. 

Onderstaand liedje is ook leuk!

Fijne avond!

7 opmerkingen:

 1. Heel mooie blog! Het is idd moeilijk om uit te leggen wat die diepe geestelijke blijheid is. mooie werkjes erbij. Dat was wel lachen met die trekpoppen zeker?

  je bent ook welkom om af en toe hier een kijkje te nemen: http://zomerbijbelstudie.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is zeker lastig om de verschillen duidelijk te maken... Maar ze hoeven ook niet alles gelijk te snappen, komt wel met de jaren! Die trekpoppen was heel erg lachen!

   Verwijderen
 2. Ik ben via Facebook Family Nights op je inspirerende blog terecht gekomen. We zijn ook gestart met "Family Nights" en vorige week zijn we begonnen met de vruchten van de Geest. Wat staat er veel op. Mijn complimenten. Nu is er iets weggevallen, hier bijvoorbeeld "onderstaand liedje", daar zie ik een groot wit leeg vlak. Hoe komt dat? Ligt dat aan mijn pc of komt het dat het zo oud is dat het er niet meer staat? Misschien wel een heel domme vraag, maar ik zag al meer dat ontbrak hier en daar, en als ik dat op een of andere manier wel zou kunnen zien zou dat fijn zijn ;-)!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi anoniem
   Filmpjes worden wel eens van YouTube verwijderd en dan geeft hij niks meer weer... Erg jammer altijd. Ik al vanavond eens kijken wat er aan de hand is.... Wat voor dingen mis je nog meer?
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
  2. ik kan hem niet meer terug vinden en weet ook echt niet meer welk liedje het was. ik heb er een ander passend liedje bij gezet... weer wat geleerd. zal voortaan de titel erbij zetten. mocht je nog meer dingen missen hoor ik het graag!

   Verwijderen
 3. Beetje erg late reactie, maar dankjewel dat je ernaar gekeken hebt. Ik heb qua thema Vruchten van de geest alles nagelopen en zie nu geen missende items meer, terwijl die er eerst wel waren (al weet ik niet meer precies waar). Is goed, mocht ik eens wat missen dan meld ik het, maar ik wil vooral benadrukken dat ik een site als deze al heel bijzonder en erg handig vindt ;-)! Ontzettend leuk dat je daar zoveel creativi-tijd :-) in steekt! Snap ook wel dat als het een aantal jaren terug is dat linkjes verdwijnen inderdaad. Logisch! Maar leuk dat je er iets anders bij hebt gezocht. Succes en bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi geeft niks voor je late reactie! Fijn dat je het gemeld hebt en nu de serie weer compleet is. Ik heb er ook weer van geleerd, ga standaard linkjes en titel vermelden bij een filmpje wat ik invoeg, dan is het ook nog op te zoeken mocht er iets verdwijnen.
   En ik zou het heel erg fijn vinden als je je gewoon weer meld mocht er iets niet kloppen!!!
   Als laatste bedankt voor je compliment en je bedankje... Ik doe het graag en met veel passie.. en dan is die tijd die ik er in stop niet erg....
   Liefs Ilse

   Verwijderen