Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

donderdag 9 mei 2013

Hemelvaart

Terugblik...
De afgelopen weken hebben we van Pasen naar Hemelvaart gewerkt. We hebben alle bekende geschiedenissen uitgewerkt. We liepen mee met de Emmausgangers, we visten samen met de discipelen een wonderbaarlijk grote visvangst, we beantwoorde de vraag (Petrus) houd je echt van mij? en we dachten na door te ruiken wat het betekend om missionair te zijn. 
We hebben gemerkt dat het voor de kinderen, maar ook voor ons erg waardevol is om zo deze weken vol met geschiedenis te doorlopen. De verhalen zijn gaan leven en hebben een plekje gekregen in hun herinneringen en in die van ons!

Filmpje van Pasen tot Hemelvaart..
Leuk filmpje om te kijken met jullie kinderen. Zo kan je Pasen met Hemelvaart verbinden.Vooruitblik...
Het is vandaag Hemelvaarstdag. Een goede week later is het Pinksteren. Daarmee komt dan ook een eind aan de lange ris feestdagen. We hebben veel plannen voor andere family nights, daar gaan we dan mee beginnen! Ook leuk om weer eens andere onderwerpen te pakken. 

Hemelvaartsdag...
Een mooie dag, een verdrietige dag... Hij ging weg, om voor ons een plekje te bereiden! Wat bijzonder, om te weten dat Hij daar is waar wij heen zullen gaan... Dat Hij voor ons, voor jou en voor mij een plekje heeft gemaakt in dat enorme Vaderhuis! 
Ik denk dat het voor de discipelen ook erg raar moet zijn geweest, weer alleen, alleen ditmaal leeft Hij... Hij leeft verder in de hemel, aan de rechterhand van zijn vader! 
Ook wisten ze dat Zijn Geest zou komen. Waar, wanneer en hoe wisten ze niet... maar ze wisten dat ze op 'iets' moesten wachten.

Naar buiten...
Het was de afgelopen tijd heerlijk weer, leek stiekem zelfs een beetje echt lente/zomer te gaan worden. Daarom had ik het plan op gevat om deze family night buiten te houden. Op een 'berg' of in een mooi park, maar helaas het weer gooit roet in het eten, maar binnen is het niet minder gezellig! 
In de Facebook groep Family Nights werd nog de tip gegeven om naar een vliegveld te 

gaan, zodat je ziet hoeveel kracht het kost om op te stijgen. Hoe bijzonder is het dan als Jezus 'gewoon' zo naar boven gaat... Maar ook dat gaat niet lukken met het mindere weer.

Onze avond...
We lezen uit een kinderbijbel het verhaal van Hemelvaart, we praten door over de betekenis van Jezus woorden, wat Hij bedoelde met een plek voor ons klaar te maken, wie die Trooster dan is en hoe mooi het is dat Hij leeft en bij Zijn Vader is!

We maken dit keer een knutselwerkje van de site van Stichting Samuel. We kleuren de plaat in en beplakken de wolken met watten. (dat hoort gewoon een beetje bij Hemelvaart ondertussen ;)Klik hier voor 't werkjeWe zingen nog wat liedjes en sluiten af met gebed!

Fijne avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten