Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

Doen jullie mee???

Zoals ik in het eerste bericht schrijf is mijn wens om deze blog met meerdere mensen op te bouwen. Zodat er verschillende invalshoeken, leeftijdscategorieën en uitwerkingen zijn. In onze eigen gemeente zijn er meerdere gezinnen die ook family nights houden. 

Waarom zouden we elkaar niet helpen? 
Elkaar ideeën aanreiken? 
Elkaar bemoedigen?
Leren van elkaar?

Zo kunnen we als gemeente met zijn allen bouwen aan onze jeugd... Is dat ook niet waarom we getuigen zijn van de doop de kinderen van onze gemeente? Zodat we elkaar kunnen helpen, we elkaar kunnen aanspreken en bemoedigen. 

Schroom niet om jullie foto's, ideeën of verhalen van jullie avonden aan te reiken. Het hoeft niet perfect te zijn, zijn die van ons ook niet... maar we kunnen zo wel ideeën opdoen van elkaar.

Terwijl ik dit schrijf besef ik dat er misschien wel meer mensen dit blog zullen gaan lezen die niet in onze gemeente zitten. Voel je dan aub ook aangesproken!! We zijn allen 1 gemeente, namelijk die van Christus! Voel je vrij om mee te denken, mee te lezen en mee te bloggen...

Dit mailadres kunnen jullie gebruiken om jullie family nights ideeën, ervaringen en foto's te mailen:

2012avonden@gmail.com

7 opmerkingen:

 1. Wat mooi zó'n familie-avond.
  Het heeft wel iets van de joodse shabbatsavond en dat spreekt me erg aan!
  Onze kinderen zijn inmiddels op één na de deur uit, maar volgens mij kan ik zó'n avond ook nu wel eens bij ze op tafel leggen....echt mooi om eens over na te denken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi dieneke
   Klopt 't heeft wat van een joodse avond weg, die vergelijking heb ik wel vaker gehoord! Het is iets heel moois om te doen, ook met idd je volwassen kinderen. Ben benieuwd of je het gaat doen en hoe je dat aankleed, laat je me dat eens weten?
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 2. Mijn hoop is om ook familie avonden te houden. Onze zoon is nu een paar weken en we gaan er zo vroeg mogelijk mee beginnen. Nu doen we samen bijbellezen en dit gaan we langzaam uitbouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hoi ilse, met welk thema/onderwerp zou je starten op een allereerste family-night voor ons gezin (twee kinderen, net 3 en net 5) hartelijke groet Zjannet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Zjannet, ik zou simpel beginnen... de schepping is leuk, de ark van noach, dankbaar zijn (collage maken door bv uit folders te knippen). Als je even in de lijst van avonden kijkt en dan kijkt naar de avonden waar direct voor staat. Dat zijn de avonden uit onze start periode!
   Succes en veel zegen voor jullie avonden!

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je tips. Ik ga even neuzen op je site en volgende week vrijdag starten we. Hartelijke groet

   Verwijderen
 4. Beste Ilse,

  Hartelijk dank voor je mooie Advent E-book. Het is zowel mooi qua inhoud als vormgeving. Echt een aanrader om er mee aan de slag te gaan met de kinderen!
  Hartelijke groet, Maryse

  BeantwoordenVerwijderen