Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 18 februari 2015

Blog in het zonnetje... Christus Toegewijd Gezinsleven

Het is weer woensdag dat betekent dat er vandaag een ander blogger met haar blog in het zonnetje wordt gezet...


Hoe heet je?
Mijn naam is Hilda A.
Wat is je leeftijd 
Ik ben 36 jaar jong ;-)
Met wie ben je getrouwd?
Met de meest geweldige en allerliefste man!
Hoeveel kinderen heb je en in welke leeftijd? 
Wij hebben 7 kinderen (kado’s) uit Gods Vaderhand ontvangen, en ze zijn nu in de volgende leeftijden: 13, 11,11, 9, 5, 3 en 1 jaar.

Houd je family nights (gezinsmomenten)? 
Jazeker!
Hoe vaak doen jullie dat?
Dat is wisselend. Voorheen probeerden we iedere week op vrijdagavond een gezinsavond te plannen. Maar nu, met opgroeiende kinderen, is dat wat lastiger, i.v.m. tieneravonden die ook op vrijdagavond zijn.
Op welke dag houden jullie zulke momenten? 
Op dit moment is het nog geen vaste dag. In het weekend plannen we meestal een leuke activiteit, en door de week komt daar soms nog een vervolg aan, door bijvoorbeeld een bijpassend Bijbelgedeelte uit te beelden in een rollenspel o.i.d.
Hoe bereiden jullie voor? 
Meestal spelen we in op de praktijk van alle dag, en zoeken we daar, al biddend, bijpassende Bijbelgedeelten bij en gaan we op zoek naar tips op het www. Ook de boeken van Family Builders,  helpen ons daar enorm bij. We merken vaak dat, als we het in gebed brengen, er vanzelf ideeën in ons opkomen waar we iets mee kunnen. Maar omdat het meestal te veel materiaal is voor één moment, spreiden we het uit over een langere periode en doen we daar ’s avonds na het eten (gewoon door de week) nog iets mee.
Gaat het altijd van een leien dakje? 
Eh……..Natuurlijk!!!! Nee hoor, jammer genoeg niet altijd. Daar baal je wel eens van natuurlijk,  maar dat is wel een extra prikkel om nog beter voor te bereiden, en dicht bij de leefwereld van je kind te komen. En tegelijkertijd is het voor ons een les in geduld, zachtmoedigheid, overgave, etc…..;-) Wij mogen het zaad zaaien en begieten, maar God zorgt voor de groei. En dat geeft zo ontzettend veel rust en vertrouwen!
Wat ontroert jou/jullie tijdens zulke avonden? 
Ik kan zo blij worden van binnen als ik zie dat de kinderen lol hebben met elkaar terwijl we bezig zijn. Dat er, bijvoorbeeld, door een leuke activiteit heen een Bijbeltekst duidelijk wordt voor de kinderen…dat raakt mij!

Welk blog heb je? 
Ons weblog heet Christelijk Toegewijd Gezinsleven.
Hoe lang blog je al? 
Zo’n 2,5 jaar inmiddels
Waarom ben je gaan bloggen? 
Omdat ik iemand ben die altijd veel ideeën in zich voelt opborrelen, en dat graag wil delen met anderen. Het bloggen helpt mij om actief bezig te zijn met geloof en opvoeding, en is ook een stok achter de deur!
Waar gaat je blog over? 
Ons blog gaat voornamelijk over het gezinsleven en opvoeden van kinderen tot een man of vrouw naar Gods hart. Het prikkelt ook om op zoek te gaan naar, en open te staan voor Bijbelse normen en waarden. En daagt je uit om vanuit je overtuiging te leven, ook al is dat soms tegen de stroom in.
Hoe vaak publiceer je een nieuwe blog? 
Gemiddeld 2x per maand, maar dat wisselt nogal eens. De ene keer blog ik elke week, de andere keer maar eens per maand.
Welk blog wordt het meest gelezen?
….dat zijn dan toch de blogberichten die ‘tegen de stroom in gaan’….
Waarom zouden de lezers van deze blog, jouw blog moeten bezoeken? 
Net als op dit blog, vind je op ons blog tips om gezinsmomenten te houden. Dat is natuurlijk één reden. Maar misschien is het een uitdaging om ook eens de andere berichten op ons blog te lezen. En prikkelt het ook jou om vanuit overtuiging over bepaalde Bijbelse normen en waarden te gaan leven.


Hieronder een foto van Hilda, zelf schrijft ze hier over: 
"In de bijlage vind je de foto van ons gezinsmoment over zachtmoedigheid. Als je zachtmoedig bent, dan is dat als een warme deken! Iedere keer als ze zachtmoedig waren mochten ze een lapje stof erbij pakken en vast maken aan hun dekentje."
wat een gaaf idee zeg....!!Bedankt Hilda voor je blog en je inspiratie...
en wat je schrijft je prikkels ;).
Ik herken ook wat je schrijft, dat je blog je als een stok achter de deur werkt... zo ervaar ik dat ook wel inderdaad... 
God's zegen voor je gezin en jullie blog!

1 opmerking: