Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 3 februari 2015

App 40 dagen tijd Kerk in actie

40dagentijd

18 februari begint de 40 dagen tijd.
Vorig jaar hebben we daar de Tear kalender voor gebruikt maar ook de app van Kerk in Actie. Dat willen we dit jaar ook doen. Deze app kan je binnenkort downloaden!

Ook het thema spreekt me erg aan... 

Open je handen

Dit schrijven ze erover op hun site

"Open uw handen en kijk eens aandachtig
 naar wat u hebt. Wat kunt u delen?
 Een glimlach, een uurtje tijd, uw aandacht of uw geld. In het bijbelverhaal voedde Jezus een menigte met maar vijf broden en twee vissen. 
Een klein gebaar doet soms al wonderen. 
We nemen veertig dagen de tijd om onze zegeningen te tellen 
en met handenvol uit te delen! Samen ontdekken 
we wat we kunnen geven aan mensen in de buurt en aan naasten ver weg. Met open handen." 


We denken er over na om heel de 40 dagen tijd met onze family nights te gaan werken over dit thema... Het zou mooi aansluiten bij de serie over ons hart waar we nu mee bezig zijn en de tekst over het verzamelen van schatten op aarde en in de hemel..

Het lijkt me heel mooi om deze dagen te gebruiken om het lijden van Jezus te herdenken, maar ook het lijden van mensen die nu leven...Geen opmerkingen:

Een reactie posten