Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 9 februari 2015

Serie: Mijn hart.... Verzamel geen schatten (Deel 5, Mattheus 6:19-21)


Lego...
De jongens krijgen iedere zondag zakgeld. De eerste tijd vonden ze dat wel best, ging netjes in hun spaarpot. Tot er iets veranderde... het LEGO-virus sloeg toe... ze wilde het allemaal hebben... Al het nieuwe moest bewonderd worden op internet of in de winkels. Wat leuk begon als doel om voor te sparen liep mijn inziens een beetje uit de hand.

Matthew 6:21: For where your treasure is, there your heart will be also.

Geld tellen....
Iedere keer als ze zakgeld kregen ging de pot op zijn kop en moest het geld geteld worden. Hoeveel heb jij? Ik heb zoveel... Dan hebben we samen .... Kom we gaan kijken wat we kunnen kopen ... Deze week hebben we "eindelijk" iets besteld en zijn de spaarpotten nagenoeg leeg. 

Dan gaat het roer om....Mooi moment voor ons om het anders aan te pakken. Krijgen ze nu geen zakgeld meer? Oh zeker wel... Maar hoe pak je dat dan wel aan. Allereerst zijn we dus met deze serie bezig, dat we geen schatten op aarde moeten verzamelen. Natuurlijk slaat dat niet alleen maar op lego, maar wel op al die materiële zaken waar wij net zo goed als de kinderen toch aan vast zitten. Dat we al die zaken in het licht van de Hemel mogen gaan zien. Dat we los mogen weken... en dat we onze schatten steeds meer en meer in de hemel zullen gaan verzamelen. Want waar onze schatten zijn daar zal ons hart zijn! Met deze serie willen we langzaam toewerken naar de 40 dagen tijd. Waarin we na willen gaan denken over het lijden van Jezus, maar ook van ander mensen op aarde.

Spaarpot...
Omdat het roer omgaat, krijgen de kinderen er een extra spaarpot bij. Deze bestelde we bij Maf. Bij hun kan je speciale kinderspaarpotten bestellen, waar je bij kan sparen voor brandstof voor al die prachtige vliegtuigen. Mooi en helder doel voor 2 mannekes. Het idee is dat ze iedere week van hun zakgeld een deel geven voor de brandstof voor MAF. We hebben daar nieuwe "regels" voor gemaakt. We zijn benieuwd hoe ze dat gaat bevallen... En hun overige zakgeld... Lekker oppotten voor nog meer lego :). We hopen dat we ze met deze serie (en het vervolg in de 40 dagentijd) zich wat bewuster worden van de armoede in andere landen. Van de ellende die mensen daar ervaren. Maar ook dat gelukkig zijn niet in geld zit.... 

MAF....
Mission Aviation Fellowship, kortweg MAF, is een Christelijke organisatie die als missie heeft om met vliegtuigen en andere technologie in ontwikkelingsgebieden hulp en hoop te brengen voor mensen die het nodig hebben. Elke vijf minuten landt of stijgt er ergens in de wereld een vliegtuig van MAF op om Humanitaire hulp, Ontwikkelingshulp, Medische zorg en Zending mogelijk te maken.In de landen waar MAF werkt is het wegennet zo slecht of afstanden zo groot dat hulp over de weg niet efficiënt is. Doktoren zijn soms dagen onderweg. Als iemand naar het ziekenhuis moet, is het vervoer vaak onmogelijk. MAF biedt uitkomst: ze helpt waar wegen eindigen of onbegaanbaar zijn.  


MAF heeft een vloot van 130 vliegtuigen in 30 landen in Afrika, Azië, Eurazië en Latijns Amerika. MAF biedt tevens telecommunicatiediensten aan, waaronder satelliet-internettoegang, hoge frequentie radio's, e-mail en andere draadloze systemen. MAF Nederland is onderdeel van de internationale organisatie en heeft zelf zeventien piloten, monteurs, managers en specialisten uitgezonden.

Hun doel?: Gods Woord en Liefde te brengen bij geïsoleerde bevolkingsgroepen wereldwijd.
Onze avond...
Deze keer eindelijk weer eens ouderwets op de vrijdagavond. We starten met een voorbeeldje. (De bron staat onderaan deze blog) We pakte 2 knuffels, 2 x 2 euromunten en 10 x 1 euromunt. 1 Knuffel krijgt de leiding over de 4,-. De andere knuffel krijgt de leiding over de 10,-. We bekijken de site en foto's van MAF. We lezen verschillende stukjes voor die op de site staan.
Ze zijn onder de indruk. We vertellen dat er vaak acties zijn. Allebei de beren willen graag geld geven. Beer 1 van de 4,-, geeft 2,-. Beer 2 van de 10,-, geeft 1,-. Welke beer is rijker? De beer die zelf meer geld heeft of die meer weggeeft?

Daar praten we een tijdje over ze vinden het best lastig. Want wat is rijk? Dat is toch veel geld hebben? Maar ja... "los zijn van geld"... is een rijkdom...

Tijd om de spaarpotten te pakken en onze plannen uit te leggen. Gelukkig worden ze spaarpotten gelijk gepakt en wordt de eerste gift gegeven... Gaaf... De boodschap in combinatie met de verhalen van de MAF site.We gaan verder met een knutselwerkje, waarin duidelijk te zien is waar we het over gehad hebben.Knutselwerkje: Verzamel geen schatten op aarde + Werkbeschrijving
Bron voorbeeld: Wie is rijker
MAF: Kids-pagina

5 opmerkingen:

 1. Mooi joh!
  O,o... herkenbaar hoor, dat lego-meer-meer-meer-virus.
  Onze boys hebben t ook gehad 'n poos terug. Het begon leuk, maar op n gegeven moment heeft het echt hun hartjes te pakken he.
  Mooi om jouw gedachten hierover te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi Ilse! Gaaf dat ze gelijk zelf een gift geven!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi om naar aanleiding van een gebeurtenis je gezinsmoment direct praktisch te kunnen maken. Bedankt voor het delen!

  BeantwoordenVerwijderen