Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 11 maart 2015

Blog in het zonnetje... Gezinsleven

Het is weer woensdag dat betekent dat er vandaag een ander blogger met haar blog in het zonnetje wordt gezet...

Hoe heet je?
Ik heet Julia van de Berg
Wat is je leeftijd
29
Met wie ben je getrouwd?
Al weer ruim 7 jaar happy getrouwd met Joost.
Hoeveel kinderen heb je en in welke leeftijd?
We hebben 2 meisjes gekregen. Sanne is bijna 4 en Manon is 1,5 jaar oud.

Houd je family nights (gezinsmomenten)?
Ja! Wij noemen het gezinsmomenten
Hoe vaak doen jullie dat?
Rondom de christelijke feestdagen hebben we elke week wel een gezinsmoment. Dit gaat dan natuurlijk om het toeleven naar het feest. Het is altijd weer heel fijn om daar samen mee bezig te zijn! Daarbuiten houden we ook gezinsmomenten. We proberen er dan 1 per 3 weken te doen.
Op welke dag houden jullie zulke momenten?
Meestal op zondagmiddag. 's avonds is met de meisjes nog geen optie. Ze liggen vroeg in bed. In de vakanties doen we het ook wel overdag.
Hoe bereiden jullie voor?
We bedenken eerst een thema en gaan dan brainstormen over dingen die we kunnen doen. We zoeken een Bijbelgedeelte op in de kinderbijbel. Dan zoeken we bijpassende liedjes of een fimpje op You tube en bedenken een werkje. Ook gebruiken we wel eens iets van een andere blog ter inspiratie. We vinden het leuk om veel afwisseling te hebben in de vorm van de gezinsmomenten. Knutselen, toneelstukjes, liedjes zingen en aanleren, voorlezen, kleuren ect.
Gaat het altijd van een leien dakje?
Natuurlijk, bij ons wel..... ;) Uhm nee dus. Manon is nog klein en kan zich nog niet lang concentreren op iets. Dat is soms lastig met het bijbel lezen of het doen van een werkje.
Ook hebben we een keer een gezinsmoment gedaan rondom het huis van de dwaze man en de wijze man. Dit deden we bij een grote zandverstuiving. We bouwden een huis van dennenappels op het zand en ook zo'n huis op een stenen paaltje wat daar stond. Met flessen water moest het huis op het zand dan instorten. Helaas gebeurde dat niet en moesten we het bouwwerk een handje helpen. Bovendien was Sanne zo afgeleid door de omgeving dat ze meer zin had om in het zand te gaan spelen met andere kinderen dan om dit te doen.
Ach ja, volgende keer beter!
Wat ontroert jou/jullie tijdens zulke avonden?
Het oprechte kinderlijke geloof in God, Jezus en de Heilige Geest vind ik elke keer weer zo mooi! Als volwassenen hebben we soms zoveel vragen en twijfels. Sanne (en Manon vast ook als ze wat ouder is) heeft dat helemaal niet! Het is prachtig om te zien hoe ze voor het Woord van God openstaat en hoeveel ze er van leert. Ook teksten uit de bijbel weet ze al na een paar dagen uit haar hoofd! Wat dat betreft is ze sneller dan haar mama....

Welk blog heb je?
Mijn blog heet Gezinsleven
Hoe lang blog je al?
Ik blog nu vanaf mei 2014. 
Waarom ben je gaan bloggen?
Ik liep al zolang rond met het idee om te gaan bloggen! Na zoveel jaar blogs bij anderen te hebben gelezen ben ik zelf ook maar begonnen. Wel met het idee van ik zie wel of ik het leuk ga vinden. Nou, leuk vind ik het!
Het kost enerzijds veel tijd om te bloggen. Anderzijds levert het mij ook erg veel op. Ik denk tijdens het typen van een blog nergens anders aan ( waar maak je dat nog mee als vrouw zijnde?) zodat het een goede ontspanning is. Daarbij daagt het me uit om in de keuken wat lekkers te maken. Dit doe ik graag maar door de drukte van ons gezin verval ik soms snel in voor de hand liggende maaltijden. Nu, door mijn blog moet ik wel ;). Een goede stimulans.
Ik hoop anderen te inspireren door stukjes over consuminderen. Wie weet heeft iemand iets aan mijn tips of hoe ik ermee omga. De knutsels voor kinderen en voor mama’s zijn ook erg leuk om te maken. Ik bedenk ze niet speciaal voor mijn blog. Meestal maak ik iets en denk dan tijdens het maken ervan dat het leuk is om over te bloggen.
Daarnaast is het ook ontzettend leuk om de reacties te lezen! Je krijgt door te bloggen ook een hoop contacten erbij. Heel gezellig!
Waar gaat je blog over?
Mijn blog gaat over geloof en gezinstijd, genieten van ons leven samen. Ik plaats regelmatig leuke knutsels voor kinderen of voor volwassenen. Sfeerimpressies van decoraties in en om het huis. Ook consuminderen en alles wat daarbij komt kijken komt aan bod. Daarnaast plaats ik elke week een nieuw recept zonder e nummers. Koken is mijn grootste hobby!
Hoe vaak publiceer je een nieuwe blog?
Meestal lukt dat 3 keer per week.
Welk blog wordt het meest gelezen?
Dat wisselt eigenlijk best heel erg. Sommige recepten zijn populair. Ook blogs over consuminderen of een kijkje in mijn huishoudbudget worden graag gelezen.
Waarom zouden de lezers van deze blog, jouw blog moeten bezoeken?
Waarom niet zou ik zeggen :)! Als je een leuk blog zoekt over alles wat raakvlakken heeft met een christelijk gezinsleven dan ben je aan het juiste adres. Van harte welkom!Met veel plezier lees ik mee op Julia's blog...
Dank je wel Julia voor het meedoen en het kijkje wat jij ons gunt in je gezin!
Ik wil je veel zegen toewensen voor jullie gezin maar ook voor je blog...

4 opmerkingen:

 1. Leuk om te lezen. Ook hoe Julia het christelijke aspect invult. Ik heb jarenlang uit de bijbel gelezen na de warme maaltijd. De kinderen kennen de verhalen goed.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O Julia, wat leuk om over jou te lezen hier.

  Leuke vragen Ilse. Zo kom ik een heleboel te weten en die foto is zo leuk erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk he!
   Ik vind het zelf ook erg leuk om zo veel te leren van de andere bloggers :)
   Mss hierna nog maar eens een andere actie verzinnen ...
   Groetjes Ilse

   Verwijderen