Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 20 maart 2015

Gastblog op NOP: Geliefd zijn....

Deze blog kwam in de lente van 2014 online op de site News of Peace, ondertussen zijn daar wat veranderingen geweest. Ik ben er oa geen gastblogger meer en mijn oude blogs zijn ook niet meer terug te vinden. NOP slaat een andere weg in en dat is oke en ik wens hun God's zegen toe!... Omdat ik toen wel met veel plezier de blogs schreef heb ik besloten deze blogs opnieuw hier te publiceren!.... De komende weken kan je iedere vrijdag zo'n blog verwachten!


Geliefd zijn...
Wie vind het niet heerlijk om te weten dat er van hem/haar gehouden wordt?
Het geeft je een warm gevoel.
Een veilig gevoel.
Je wordt er blij van.
En nog veel meer gevoelens en emoties horen bij de liefde en je geliefd voelen.

Wereldse liefde...

De liefde van de wereld, in deze wereld, is belangrijk voor ons. We willen ons geliefd voelen. We doen ons best voor die liefde. We geven liefde, we ontvangen liefde. Prachtig, liefde is iets geweldigs. God heeft dat ons gegeven, ons geschonken, maar is het niet als met zoveel dingen (eigenlijk met alles) dat de zonde erin is geslopen.

Zonde kan de liefde kapot maken, mensen kapot maken, jou en mij kapot maken. We kunnen juist door de mensen waar we van houden enorm gekwetst worden. Tot in ‘t diepst van onze ziel. Hoeveel problemen zijn er tegenwoordig niet in de liefde? Huwelijken die stranden, kinderen die zonder een ouder opgroeien, jongens en meisjes die geen rolmodelen meer in hun leven hebben, partners die vreemdgaan en ga zo maar verder...
Dat is die liefde van de wereld.... prachtig en geweldig, maar ook met een schaduwzijde...

Hemelse liefde...
Dan is er ook nog iets prachtigs... de liefde van de Vader.. Een geweldige onvoorwaardelijke liefde. Een liefde die geen begin heeft en geen einde heeft. Hij houdt van jou en van mij.
Deze heilige hemelse liefde is puur. Zonder eigen belang...
Wij mogen door de Heilige Geest leren om zo lief te hebben. Hij belooft in Galaten 5:22-23 ons dat wij de vruchten zullen hebben, als wij geloven en belijden dat Jezus onze Zaligmaker is. Wij hebben dus ook de vrucht van de liefde.
Het mooie van een vrucht is dat een vrucht klein begint, deze zal door zorg en aandacht groeien. Groeien tot een volwaardige vrucht... Wij mogen ook liefhebben met zo’n liefde, we mogen luisteren zijn naar de fluisteringen van Zijn Geest die het ons wil leren.

Family Night...
We hebben thuis al vele avonden gehad waarin we benadrukten dat God van ons houdt. De kinderen kunnen het altijd wel horen... wie wordt er nou wel moe van het horen en weten dat God van ons houdt?!
We hebben al vele verwerkingsvormen gehad om dit duidelijk te maken. Dit is er 1 van, we namen het bekende lied: Jezus houdt van alle kleine kinderen, als uitgangspunt.

Je hebt nodig:
Scharen, bijbel, lijm, stapel tijdschriften waar afbeeldingen van kinderen opstaan, foto’s, gekleurd papier, groot vel wit papier
Verwerking:
Lees uit de bijbel Lucas 18: 15-17.
Praat met hen over de liefde van God voor hen, voor jezelf, voor de wereld.
Zing met z’n allen ‘t lied: Jezus houdt van alle kleine kinderen en verzin nog vele andere varianten...
Knip zoveel mogelijk plaatjes en foto’s uit van kinderen en maak hier een collage van.
Onze kinderen vinden het heerlijk om zelf te rommelen met lijm en een schaar, dus hier zijn ze echt wel even zoet mee :)
Schrijf op het gekleurde papier de woorden van het lied, knip ze uit en plak deze ook op de collage.

Liefs Ilse....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten