Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 29 december 2015

Oud&Nieuw: Vuurwerk, wish-crackers en nieuwjaarspotten

Oud en nieuw, bij ons altijd een leuke avond, maar ook een pittige dag... Die dag begin ik om 7 uur met werken en werk tot 17.00. Een lange dag, zeker als je nog door "moet" tot na middernacht. Deze avond spreken we altijd af met vrienden en gaan we naar de kerk. Een te drukke dag/avond om bezig te zijn met een family night. Daarom houden we de avond die met het oude en nieuwe jaar te maken heeft eerder. Dit keer dus op 28 december.

Terugblikken....
Onze family nights rondom oud en nieuw hebben altijd 2 thema's in zich. Een stukje terug kijken... Naar het afgelopen jaar. Wat hebben we allemaal gedaan? Wat waren de leuke dingen, wat waren de minder leuke dingen, wat super-cool en wat was verdrietig? In het verleden hebben we wel eens een tijdlijn gemaakt van het afgelopen jaar, dit keer niet omdat we dit in de Ik ben... serie al gedaan hebben van ons leven. Je kan ook te veel tijdlijnen maken ;).

Blessed Jar...
Vorig jaar maakte we een blessed jar, waar zeer geregeld briefjes in gaan. Deze avond is het moment voor ons om deze op tafel te gooien en er in te kijken. Wat komen we allemaal tegen... Wat een blessed jar is? Of hem maken? Klik dan hier om te lezen wat we vorig jaar deden

Vooruitkijken...
Het andere onderdeel wat altijd terugkomt rond oud en nieuw is vooruitkijken... Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Welke plannen mogen we maken? Wat heeft "het leven" voor ons in petto? Wat zijn God's plannen het komende jaar? 

Onze avond...
Na het eten beginnen we snel, want we hebben meerdere onderdelen voor deze avond. Allereerst lezen we uit Psalm 91, zoals bij Hans thuis de traditie is.... mooi om deze traditie door te kunnen geven van generatie op generatie...
Als eerste maken we een woordwolk..van het afgelopen jaar...en voor het nieuwe jaarWe kijken dit jaar terug door de blessed jar open te maken,wat is het leuk!... Meer dan de helft zijn we vergeten. en wat komen er mooie herinneringen terug. Ik was niet van plan om voor het nieuwe jaar een blessed jar te maken, maar besloot terplekke dat we dit toch weer moesten doen, zo goed om te doen!


We maken een cijfertekening voor oud en nieuw, deze kleuren de jongens op een later tijdstip in. 


Daarna gaan we aan de slag met onze wensen voor anderen. Dit proberen we ieder jaar te doen. We maken wensen voor anderen, wensen voor het nieuwe jaar. Dit keer maken we wish-crackers. Afgeleid van de bekende christmas-crackers, alleen nu voor oud en nieuw. Je maakt ze van een wc rolletje die in een velletje tissuepapier rolt.
en aan 2 kanten dichtbindt met een touwtje of lintje. Voor we hem helemaal dichtmaakte, stoppen we er van ons allemaal een briefje in met een wens voor de ontvanger. 

druk bezig met een wens op te schrijven

We doen er ook flink wat confetti in (vanuit je perferator), wat serpentine en een ballon. Deze geven we aan onze ouders en vrienden op nieuwjaarsdag. 


Als laatste krijgen we allemaal nog een kadootje. In de sneakpreview deelde ik het al... We hebben onze ouders, broer en zus briefjes gegeven met de opdracht daar iets op te schrijven voor ons allemaal. Ze hebben voor ons allemaal briefjes geschreven met daarop tips, wensen, leuke herinneringen, lieve woorden, opdrachtjes. Ook zelf schreven we vele briefjes vol... In totaal zijn het er voor iedere persoon 52. We zullen komend jaar iedere zondag 1 briefje uit onze eigen nieuwjaarspot trekken. Zo hebben we iedere zondag een bijzonder momentje. Hun oogjes glimmen ze willen gelijk de potten openmaken... Maar dat mag dus niet :)... even geduld nog... tot zondag.Links...
Vuuwerk: Cijfertekening
Nieuwjaarspot: Sneakpreview

Vanaf onze kant willen we jullie een fijne avond toewensen!!!
Betekenis oud en nieuw - #Quotes - Buy it at www.vanmariel.nl - Poster € 3,95 - Card € 1,25:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten