Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

zaterdag 19 december 2015

Eniggeboren Zoon en een kijkdoos

De Ik ben... serie is afgelopen, best jammer... stiekem rekken we het nog een beetje door nu een naam te behandelen die voorkomt in ons leesrooster. Namelijk Eniggeboren Zoon. 

Verlangen...
Hij werd geboren....  Naar kerst kijken we ondertussen verlangend uit... even rust... even de tijd om te vieren... te herdenken... maar ook om verder te kijken... te verlangen naar de komst van de Eniggeboren Zoon... Want er is beloofd dat Hij terug zal komen...en dit keer totaal anders... Hij zal geen kleine weerloze baby zijn die geboren werd in een arme stal... Hij zal komen op de wolken der aarde... Want Hij heeft overwonnen. 


JEZUS en MARIA Groep.: WAAROM JEZUS ? JEZUS DE GOEDE HERDER:// Want God heeft zijn Zoon in de wereld gezonden, niet om de wereld te oordelen, maar opdat de wereld door Hem zou worden gered. Wie in Hem gelooft, wordt niet geoordeeld; MAAR WIE NIET GELOOFT, is reeds geoordeeld, omdat hij niet heeft geloofd in de naam van Gods eniggeboren Zoon.”

Eniggeboren Zoon...
We lezen de tekst uit Johannes 3:16. (die Thomas moet leren voor het kerstfeest) Voor ons geen nieuwe tekst, maar daarin klinkt wel door hoe bijzonder die Enige Zoon was... Toen we kinderen kregen en de eerste een jongetje bleek, moest ik vaak aan deze tekst denken.. Eniggeboren zoon.... en die nog opofferen voor de zonden van anderen... Eerlijk is eerlijk daar moet je als kersverse papa en mama toch niet aandenken? 
Maar God deed dit.. dit was Zijn reddingsplan voor zijn "aardse" kinderen... We willen de kinderen onder de indruk laten komen van het reddingsplan van God. Dat kleine Babytje .... Die Enige Zoon... die in de kribbe ligt, zal later ons redden van de eeuwige dood.... 

Onze avond....
We starten met het kijken van het filmpje van de 3 bomen. Deze kennen we al, maar de jongens vonden het erg leuk om hem weer te kijken!  


Daarna lezen we het stuk uit het leesrooster over de Eniggeboren Zoon nog eens. De vragen die erbij staan gebruiken we om te praten over deze "naam van Jezus". 

Als knutselwerkje maken we kijkdoos met behulp van de uitgeprinte figuren (zie link onderaan deze blog). Ondertussen praten we over de taak die voor Jezus ligt... hoe het voor de Vader moet zijn... maar ook dat we nu mogen verlangen naar de wederkomst....
Op de bovenkant van de doos plakte we ledlichtjes op batterijtjes, met de deksel dicht geeft dat het "echte" effect van sterren volgens de jongens! 
Links...
Filmpje: 3 Bomen
Kijkdoos: Figuren kijkdoos

Met deze blog doe ik mee aan de bloghop van December met als thema verlangen. Deze maand georganiseerd door Johanneke van Waardevol en Uniek.

bloghop

1 opmerking: