Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 22 december 2015

Kerst-Lampionnetje maken

Dit weekend hadden we 2 keer een family night. De vorige wat uitgebreider dan deze... Zondag zijn we ook nog even bezig geweest. Ik had een werkje gezien wat ik graag met de kinderen wilde maken. Deze dagen zo vlak voor de kerst moet ik erg veel werken en hebben we 's avonds weinig puf om nog aan de slag te gaan. Ook heb ik de afgelopen jaren gemerkt dat we met kerst zelf weinig tijd/zin/gelegenheid hebben om een family night te houden... Dus vandaar dat we dit weekend al bezig zijn met werkjes rondom de geboorte van Jezus.

Lampionnetje...
Met de serie Ik ben...maakte we van blikken lichtjes om buiten te hangen met kerst.Vandaag maken we voor binnen lichtjes. Het is een simpel werkje, maar toch vonden onze jongens het erg leuk om te doen. Zeker met een beker warme choco en wat lekkers... En uiteraard even prive aandacht van papa en mama.

Namen van Jezus...
Ondertussen zijn we met ons leesrooster nog steeds bezig met de namen van Jezus. Ik vond een blad met daarop vragen die je moet opzoeken in de bijbel. Leuk om nu zo bijna aan het einde te doen met de jongens. En misschien daardoor ook wel voor jullie interessant! Onze middag...
We beginnen met het kijken van 3 filmpjes over het kerstverhaal in lego


deel 1


Deel 2

Deel 3

Daarna gaan we aan de slag met het maken van het lampionnetje. Wat leuk om te maken, terwijl we de kleine tekeningetjes inkleuren, praten we over de verhalen die erbij horen. 
Samen maken we ook de bijbelzoeker en dan is het tijd om naar kerst toe te leven... 

Links...
Filmpjes: Deel 1Deel 2Deel 3
Knutselwerkje: Kerst-Lampionnetje
Bijbelzoekertje: Namen van Jezus


ook leuk om te kijken...


2 opmerkingen:

  1. Ziet er erg leuk uit!
    Bedankt voor de lego filmpjes. Ik was nog op zoek naar kort vermaak voor tussen de gangen van het kerstdiner ;).
    Gr. Gera

    BeantwoordenVerwijderen