Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 28 juni 2013

Vruchten van de Heilige Geest, #6

Vandaag willen we de 6e vrucht van de Geest behandelen. Dat is goedheid. 
We komen er langzaam achter dat het een beetje lastig is om de vruchten van de Geest over te brengen aan de kinderen. Sommige vruchten van de Geest hebben sterke raakvlakken met elkaar en hoe maken we dat onderscheid. Het lukt steeds wel, maar we moeten wel elke keer goed nadenken en het woord echt uitpluizen om te verzinnen wat de kern hiervan is.
Bv. vriendelijkheid, goedheid en zachtmoedigheid...deze hebben allemaal met elkaar te maken en hebben sterke raakvlakken.Wij snappen de nuances wel, maar hoe brengen we die nuance over... Zo ook met geduld en zelfbeheersing... 
We proberen het zo goed mogelijk door te trekken naar ons gedrag wat voortkomt uit die vruchten. Daardoor kunnen we het wat duidelijker maken, maar toch een uitdaging (en die zijn er om aan te gaan ;))

Hij is goed!
Als basis nemen we het feit dat God goed is. Wat Hij doet is goed, ook al zien en ervaren we dat niet altijd zo. Het is wel zo! Hij zal altijd het beste doen voor ons, omdat Hij meer dan goed voor ons zorgt. 
Vanuit die goedheid hebben wij de verplichting om ook goed te doen. Door goed voor jezelf te zorgen (lichamelijk en geestelijk), zorgen voor je gezin, maar ook voor onze naaste.

Dorcas en kleding...
We wilde graag een geschiedenis uit de bijbel behandelen waaruit blijkt dat iemand echt goed doet voor een ander vanuit het geloof. Er zijn meerder verhalen bekend. We hebben gedacht aan de goede herder (maar hebben we al zo vaak gedaan), de barmhartige samaritaan, Jezus met de overspellige vrouw. Uiteindelijk kwamen we uit bij  Dorcas of Tabitha. 
We merken dat dingen in de praktijk brengen goed werkt, daarom kiezen we er deze keer voor om wat kleding en schoenen weg te schenken.

Bulgarije
Laatst hoorde we van een stel dat met hun kinderen hun vakantie gaat doorbrengen in Bulgarije, om daar aan de stranden te liggen? Nee om daar een gezin te gaan helpen. Dit staat er oa op hun Facebook pagina:


'Deze zomer gaan we weer naar Bulgarije.
We hopen een jongetje met een oogaandoening te helpen, 
een weduwe met 3 jonge kinderen en een gezin dat in een leeg huis
 woont te helpen. Maar dat kan niet zonder hulp van mensen 
om ons heen!'

Nieuwsgierig naar wat ze de afgelopen jaren nog meer hebben mogen doen? Of wil je ze misschien wel helpen met kleding, spullen of zelfs met geld? Of wil je ontwikkelingen volgen via hun Facebookpagina?

waar je meer info vind over de reis
en hoe je hen kunt helpen!

Onze avond...
We starten met het lezen van Galaten 5:22-23. We leggen uit over welke vrucht het deze keer gaat. We lezen de geschiedenis van Dorcas, deze is niet te vinden in onze kinderbijbel, maar gelukkig wel op de site:Geloven is leuk. (Klik hier voor het bijbelverhaal). We praten door over hoe goed God voor ons is en daar vanuit Zijn goedheid zelf ook goed mogen doen.


We willen dit keer een boekenlegger knutselen, die we in de bijbel kunnen leggen die we iedere dag gebruiken. Zodat we niet iedere keer vergeten waar we zijn en er krantenknipseltje tussen leggen. We maken deze van dik papier, met een duim erop (=goed) en een pijl naar boven (=naar Hem wijzen). Zo denken we iedere dag aan hoe goed Hij voor ons is. (de duim en pijl haalde ik van internet, via google afbeeldingen).
We praten over Bulgarije en laten foto's zien. Over hoe arm het daar is en hoe koud het is in de winter. Het maakt best indruk... ook op onsDaarna duiken we de kledingkast in van de jongens. Deze is nog maar net uitgezocht en liggen dus alleen maar goede spullen in. 
Ze mogen zelf kleren uitkiezen die ze weg willen geven.We zoeken de warmste dingen uit, zoeken nog wat schoenen op.


 Dit alles stoppen we in 2 grote tassen. We fietsen even naar Anja toe en geven deze af voor de kinderen in Bulgarije.We merken dat dit wat doet met de kinderen, maar ook met onszelf!

We zijn dankbaar voor deze avond...

We zingen het liedje: Ja God is goed, ja God is goed

Fijne avond
Mocht je evt. willen knutselen over Dorcas, klik hier voor een knutselwerkje


2 opmerkingen:

 1. Ik vind vooral die kleine fotootjes van je zelf heel veelzeggend onderaan je blog. Van de jongens en hun klerenkast.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk he! Was echt een top avond! Gewoon goed om te doen! Ook om er zelf zo bij stil te staan!
   Bedankt!

   Verwijderen