Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

zaterdag 6 april 2013

Uit de ouwe doos


2010

De laatste tijd zoek ik veel terug in 't "foto-archief" van onze Family Nights, om foto's te zoeken voor de direct aan de slag stukjes. Wat is dat leuk om zulke foto's terug te zien. Glimlachend... manlief aanstotend... blikken van verstandhouding... oh weet je dat nog....wat hebben we een mooie avonden gehad met de jongens. Eerst nog met 1 jongen en toen met 2 jochies, die je steeds groter ziet groeien. Je ziet ze letterlijk groeien op de foto's, maar ook weten we dat hun rugzakjes met daarin in hun kennis van God, Jezus en hun persoonlijke geloof steeds een beetje groter worden. 

Een stuk dankbaarheid komt om de hoek kijken. Dankbaar voor wat we hen mogen leren, dankbaarheid voor alle superavonden, dankbaarheid voor het inzicht wat we niet van onszelf hebben... Ja dank U.

2011
Al vanaf de 1e family night maken we foto's van de avonden en de eindresultaten. Zo willen we de geestelijke opvoeding vast leggen. Van deze avonden en foto's zijn we van plan een fotoboek te maken. Als een stukje naslagwerk, een bron van herkenningen en om mee te geven met de kinderen als ze het huis uitgaan. Wij vinden het erg belangrijk dat ze ook als ze groter zijn of zelfs volwassen dat ze terug kunnen kijken op hun jeugd en deze avonden. Ook bij hen zal het herinneringen boven brengen. Nu al vinden ze het erg leuk om foto's te kijken van "vroeger".


2012
Zo wil ik jullie ook aanmoedigen om foto's te maken. Niet omdat het moet of omdat jullie ook perse een fotoboek moeten maken. Maar wel omdat het mooi is om ook zulke herinneringen vast te leggen. Goed voor jullie als ouders en goed voor jullie kinderen.. voor nu en voor later... 

2 opmerkingen: