Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 29 april 2013

Gastblog Aline: Van tenten bouwen tot spuitende cola flessen...

Dit is een gastblog van Aline. Lees hier meer over Aline.
>>
De allereerste Family Night (bij ons heet het trouwens gewoon gezinsmoment) was tijdens een weekendje weg; we bouwden van lakens een tent in de woonkamer en hadden het over gastvrijheid. Wat een gezelligheid onder die oude lakens! Onze meiden weten nog steeds precies wie Aquilla en Priscilla zijn, ze waren toen 4 en 6. 
De jaren erna hebben we heel wat zondagmiddagen doorgebracht met knutselen, spelletjes, toneelspelen, speurtochten en experimentjes. Gods' lessen voor Het Leven werden ingeprent, als tekens om hun armen en banden op hun voorhoofden. We schrijven ze op onze 'deurposten'(zie Deuteronomium 6:6-9).
Want: "Wat mij en mijn huis betreft, wij zullen de HEERE dienen!"Als wij het vergaten stimuleerden de kinderen ons een moment voor te bereiden. Dachten wij het daar toch echt te druk voor te hebben, maakten ze er zelf een.

We bouwen onze gezinsmomenten van nu altijd op rond een bijbeltekst. Die tekst staat centraal, hangen we na het gezinsmoment in de woonkamer en leren we in de week daarna uit ons hoofd. Fantastisch als weken later één van de teksten opeens uit de mond van een 6-jarige rolt, net op een moment dat ik dat even nodig had.  Soms zijn de gezinsmomenten kort, soms is een middag te kort.
Een van de experimenten tijdens een gezinsmoment, als verwijzing naar de Kracht van de Heilige Geest, maakte indruk:
Maar wanneer de Heilige Geest over jullie komt, zullen jullie krahcht ontvangen... Handelingen 1:8
Een fles Cola light met een gaatje in de dop, een touwtje met daaraan een mentos (of meer voor groter effect). De mentos zakte langzaam in de cola als een beeld van de Heilige Geest in ons leven. De cola (ons leven) gaat bruisen en komt met kracht uit de fles gespoten. Doe dit dus niet binnen of naast de tuin van de buren waar net de was buiten hangt... Bij ons vloog de cola helemaal over de sloot achter ons huis!
Drink je de cola liever zelf op kun je altijd nog het volgende filmpje bekijken:


Afhankelijk van de leeftijd en spanningsboog van je kinderen praat je erover door. Mooi is dan natuurlijk om tegen je kinderen te getuigen van het werk van de Heilige Geest in je eigen leven! Verder kun je het moment compleet maken met het zingen van mooie liederen. En laat jezelf vullen door de Geest, daar kan zomaar weer een nieuw moment uit ontstaan! 
>>
Bedankt Aline voor deze leuke ideeën! Ga ze zelf ook wel een keer hier uitvoeren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten