Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 13 november 2012

Start

Al jaren doen wij aan family nights! Super om te doen! Wat het is?

Dit is een bijzondere avond met onze kinderen rondom de bijbel. We pikken iedere week een thema, bijbeltekst of actuele gebeurtenis en werken dat met onze kinderen uit. Op hun eigen niveau, ze zijn nu nog jong en dus knutselen we veel. Maar we kijken ook wel eens een film en praten er daarna over door, of we spelen een bekende bijbelgeschiedenis na! 

Deze avond zetten wij beide een dikke streep door onze agenda. Na het warme eten beginnen we. Wat lekkers te drinken erbij en wat te snoepen. Wij hebben ervoor gekozen om het op vrijdagavond te doen, maar je kan het op allerlei tijdstippen doen. Als het echt niet op vrijdag kan, verplaatsen we het naar de zondagmiddag.
Er gaat altijd gejuich op bij de jongens als ze in de gaten hebben, dat we weer een Family Night gaan doen.

Dit blog ben ik begonnen omdat ik het gevoel kreeg dat ik dit alles niet voor ons zelf kon houden. We doen het zoveel met onze kinderen, waarom zouden we deze ervaringen en tips niet delen met anderen. Onze wens is dat we hier misschien wel met meerdere mensen kunnen bloggen en het zo met de rest van de gemeente (en wie nog meer geïnteresseerd is)delen! Hoe ik dit in het vat moet gieten weet ik nog niet precies, maar dat komt wel.


Voor nu zal ik proberen iedere week een blog te plaatsen. Ik zal ook een lijst gaan maken met handige site's en links.Ben benieuwd hoe onze grote God dit kan en zal gaan gebruiken!

Hem komt alle eer toe...

1 opmerking:

  1. Mooi! Had je eerste blog nog nooit gelezen! Wat een zegen dat je deze blog begonnen bent! Gaaf om zomaar eens terug te kijken!

    BeantwoordenVerwijderen