Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 27 november 2012

Adventsladder

We waren nog druk bezig met de 10 geboden te behandelen. Maar kerst is in aantocht en daar wilde we graag mee gaan beginnen, dus we onderbreken de serie van de 10 geboden en gaan verder met kerst.

Kerst is geweldig thema voor een family night, daarom beginnen we altijd al vroeg, zodat we alles kunnen behandelen. Afgelopen zondag hebben we een start gemaakt.

Als tegenhanger voor al die "leuke" adventskalenders vol met chocolaadjes en met printen van de kerstman en veel kadootjes, maakte wij een adventsladder. Zo tellen wij iedere dag af richting kerst. Wij willen onze kinderen juist meegeven dat het niet om kado's en kerstmannen gaat met kerst, maar om een klein Kind dat heel vernederd werd, maar dat onderging voor ons. Omdat Hij zoveel van ons houdt! Laten we dat onze kinderen meegeven in deze tijd van voorbereiding op kerst.

We hebben eerst een fimpje van Elly en de Wiebelwagen gekeken, zeker weten. Een filmpje over Zacharias. Dat hij het zo graag zeker wilde weten dat hij echt een zoon zou krijgen. Dat hij "vergat" God te vertrouwen. Wij mogen op God en Zijn woord vertrouwen, we hoeven geen extra vragen te stellen aan God... Hij is goed en gaf zijn Zoon. Dit hebben we verder uitgelegd aan de kinderen.

Daarna zijn we begonnen aan een kerstladder te knutselen. Het is vrij simpel, maar zo leef je dag bij dag, stukje bij stukje steeds meer richting de stal.
Wij hebben een stuk karton van A4 formaat genomen. Daar hebben we lijnen opgetekend. Lijnen naar het aantal nachtjes slapen. In ons geval waren dat er 30. (je kan het dus beginnen op een datum of dat die je uitkomt en bij je kinderen past) Deze laat je trapsgewijs aflopen. Je knipt je lader uit en kleurt en versiert hem.
Voor het sterretje neem je een houten knijper en daar plak je een uitgeknipte ster op. Die versier je ook.

Elke dag na het bijbellezen aan tafel verzetten we de (knijper) ster. Iedere dag een stukje dichter bij de stal. Die stal gaan we zelf nog knutselen, net als alle andere belangrijke verhalen die voorbij komen op weg naar de stal.

Onze 1e family night ging ook over kerst en toen hebben we ook deze ladder gemaakt. Ondertussen 3 jaar geleden (we begonnen met family nights toen de oudste 2 was), maar dat weet hij niet meer, dus kunnen we het makkelijk nog een keer over doen.


Fijne avond!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten