Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 21 november 2012

10 geboden, #8

 Gij zult niet stelen

Stelen is iets wat alle kinderen snappen... Tenminste als je ze opvoed zoals wij het doen ;) Ze weten heel goed dat we bij de kassa bij de Jumbo alles op de band moeten leggen en daar geld voor moeten betalen.
Handig uitgangspunt om verder op te borduren. We wilde ze ook leren dat het meer is dan alleen maar stelen, maar ook dingen als oneerlijk zijn met geld, netjes de belasting betalen en wit werken.

We zijn begonnen met het lezen van het gebod en uitgelegd wat er nog meer bij hoorde. Daarna hebben we een filmpje van Elly en de Wiebelwagen gekeken, de boom. Dit gaat over een dief die een fiets wil stelen en die domme Dop en Kurk willen hem helpen, niet beseffend dat het een dief is. De dief is hier zo van onder de indruk dat hij begint te huilen en alles opbiecht. Dop en Kurk nemen de man mee naar de wiebelwagen, waar het verhaal van Zacheus uit gewerkt word door Elly.
De jongens vind het altijd erg leuk om naar deze filmpjes te kijken en zo hebben we ook wat afwisseling en dat houd het leuk!

Hierna hebben we er nog even over door gepraat en toen snel gaan knutselen. Tijdens het knutselen ging dat gesprek nog even door. Leuk om alles op een kindermanier te horen.

Daarna hebben we zelf een boom getekend en uitgeknipt en opgeplakt. Op die boom hebben we chocolade munten (het is tenslotte bijna Sinterklaas) in de boom geplakt. Omdat Zacheus niet eerlijk omging met het belasting innen en hij in de boom zat. Dolle pret, de chocolaatjes hebben ze de dagen erna opgegeten, wat dan gelijk weer een mooi moment is om even over dit gebod te praten.

Fijne avond!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten