Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

donderdag 15 november 2012

10 geboden, #3

Gij zult de naam van de Here, uw God niet ijdel gebruiken, want de Here zal niet onschuldig houden wie zijn naam ijdel gebruikt.

Stukje wijsheid voor papa en mama
 Dit gebod is ook goed te doen met kinderen. Ze snappen goed wat lelijk en goed praten over iets of iemand is. Dus dit is vrij makkelijk als te vertalen naar dat God ook gekwetst is als wij slecht over Hem denken, praten of zelfs vloeken.

Dit keer lazen we niet uit de bijbel, maar hebben we het gebod gelezen en uitgelegd. Op de site van bond tegen het vloeken kon vond ik toen een werkblad voor kinderen. Super en het sloot helemaal aan bij ons thema. Nu ben ik aan het zoeken geweest maar kon het niet meer vinden. De kleurplaat met zo'n papagaai met een dichte snavel werkte wel op de lachspieren van de jongens. Zo konden we op een luchtige manier toch een hele belangrijke gebeurtenis vertellen. (Update 9/6/13: tip van een lezer! Niet vloeken deurhanger)

Wat ook leuk is om bij dit thema te doen is een ander werkje wat wij in het verleden ook wel eens hebben gedaan. Je hebt er voor iedereen een tube tandpasta voor nodig. Deze knijp je helemaal leeg. Eerst beginnen ze ongelovig.. is dit echt de bedoeling en later spuit het alle kanten op! Super, wat een lol en iedereen zit onder. Toen kregen ze de opdracht om alle tandpasta weer in de tube terug te stoppen. Tja toen stond er iets anders te lezen op die snoetjes.... hoe gaan we dat voor elkaar krijgen. Even later lichtte de oogjes op, ja met een lepeltje, dus hup naar de kast en terug met een lepeltje. Nou jullie raden het wel dat lukte nooit. 
Best lastig
Wij hebben ze toen uitgelegd dat dit ook zo is met woorden. Lelijke woorden doen pijn en die kan je net als de tandpasta niet terug nemen. Ze zijn gezegd. Zo is het ook met vloeken, je doet er God pijn mee en je kan het niet terug nemen. Wel is er vergeving voor bij onze genadige God! Wij ontdekte met het tandpasta experiment dat mooie woorden ook niet terug te nemen zijn, dus als je mooie en goede dingen verteld of zegt, kan je daar mensen of God groot meemaken en hen een goed gevoel bezorgen en ook dat is niet terug te nemen.
Al met al een goede en mooie avond geweest!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten