Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 21 november 2012

10 geboden, #7

Gij zult niet echtbreken (scheiden)

Een teer onderwerp. Hoe kan ik mijn mannetje uitleggen wat de huwelijkstrouw inhoud en hoe dat werkt in een huwelijk? Hoe leg ik dit uit zonder dat hij zelf met een beschuldigend vingertje naar gescheiden ouders zal wijzen?
Allereerst door het goede voorbeeld te geven! Maar ook door het wederom vanuit de liefde te brengen. Dat is onze basis.
We hebben veel gezocht om hier een knutselwerkje bij te vinden, maar dat leek onmogelijk... wat jammer. Dus dan maar zelf aan de slag.

Eerst hebben we het gebod gelezen en er verder over gepraat. Onze trouwfoto's hebben we ook nog bekeken. We hebben ook veel vragen gesteld:

  • Waarom zijn papa en mama getrouwd? omdat we van elkaar hielden? dat God ons samenbracht? omdat papa zo leuk kan lachen? omdat mama lekker kan koken? vonden we gewoon leuk? 
  • Waar zijn papa en mama getrouwd? In de kerk? In het bos? Op het strand? In het gemeentehuis?
  • Mogen papa en mama met een andere man/vrouw kroelen? waarom niet? en kussen mag dat wel?
  • Wat zouden jullie ervan vinden als papa en mama in verschillende huizen gingen wonen?
  • Wat denken jullie dat God wil van ons omdat we getrouwd zijn?
Elke vraag riep weer nieuwe vragen op. Zo kom je steeds dieper tot de kern van het 7e gebod. Je kan dan heel mooi jullie persoonlijke verhaal vertellen aan je kinderen en welke keuzes jullie hebben gemaakt. Dat deden wij ook, maar die zijn prive en schrijf ik hier niet. Wat we hierdoor merkte is dat ze snapte dat ons huwelijk voor ons heel belangrijk is.

Daarna zijn we zelf aan de knutsel gegaan. We hebben ze een roze hart laten uitknippen en die op een vel geplakt. Van 2 lange gele repen hebben we 2 ringen gemaakt die aan elkaar vast zitten. Deze hebben we op het hart geplakt. Het hart staat (uiteraard) voor de liefde, de ringen die aan elkaar vastzitten voor de trouw die we elkaar beloofd hebben. We hebben de jongens toen laten tekenen waarvan zij dachten dat het bij getrouwd zijn hoorde. Zo kwamen er 2 mensen een papa en een mama, 1 huis, hartjes, xxx, bomen en een zonnetje.

Dit was een boeiende avond ook voor ons zelf, we konden zo mooi uitleggen wat en hoe dingen hebben ervaren in ons leven!

Onze oudste zijn knutsel
Onze jongste zijn knutsel ;)
Fijne avond!Geen opmerkingen:

Een reactie posten