Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

donderdag 20 februari 2014

Trouwdag, wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad

Wij hebben lief omdat God ons het eerst heeft liefgehad.
 1 Johannes 4:19


We zijn morgen (21/2) 12 jaar getrouwd! 
Wat een zegen! 
Wat zijn we dankbaar!! 
God is goed voor ons geweest...

Morgen hopen we samen een dag weg te gaan
Iedere reden is hier thuis een reden voor een feestje!
Daarom vierde we vanavond samen met de kinderen onze trouwdag...
En wat is mooier omdat met een family night te doen.

Voorbereiding....
Van de week was ik deze avond aan het voorbereiden, maar ik liep vast... Wist niet waar deze avond over moest gaan. Hoe we het feestje veder konden aankleden. Welke bijbeltekst we zouden kunnen gebruiken ... enz... Hoe meer ik zocht... hoe meer ik ploeterde... hoe gefrustreerder ik werd. Ik plaatste een berichtje in de facebook groep Family Nights, met de vraag om input.... Nou ik kan jullie vertellen, als je dit hierboven herkent?! Plaats dan een berichtje in deze groep...Ik kreeg super goede en leuke ideeen aangereikt! Teveel zelfs, dus die heb ik opgeslagen, want ze waren wel erg leuk...

Onze avond...
Deze avond start eigenlijk al tijdens het eten, we praten over morgen, dat dat voor ons een hele speciale dag is. We praten over die dag, maar ook over hoe we elkaar ontmoet hebben en hoe we zover kwamen dat we wisten dat we wilden gaan trouwen. Hoe God hierin voor ons een overduidelijke rol speelde. 


Na het eten en dat we handen gewassen hebben, bekijken we onze trouwfoto's. Poeff wat waren we jong (19 en 23), maar wat waren we verliefd... en nog. We lezen de bijbeltekst uit 1 Johannes 4 en vertellen hoe God de mensen liefde heeft gegeven, zodat we ook van elkaar kunnen houden. Ook vertellen we over God die vond dat het niet goed was dat Adam alleen was en daarom Eva maakte. 

We wilde iets met onze trouwtekst doen en dat is gelukt ;). Op een houten plankje (wat ik eerder blauw geverfd heb) hebben we een hart getekend. Op dat lijntje slaan we spijkers, zodat er een hart ontstaat. Om die spijkertjes rijgen we 2 kleuren rode wol. We schrijven onze bijbeltekst in het hart erbij Psalm 71:3 Wees mij tot een Rotssteen, om daarin te wonen, om geduriglijk daarin te gaan. Ook plakken we er een foto bij van ons in onze trouwkleren. Deze krijgt een mooi plekje in de huiskamer.


** Mocht je dit werkje nou willen gebruiken voor een thema en het is niet je trouwdag. Dat kan! Neem dan als thema de tekst uit 1 Johannes 4:19. Schrijf die tekst op het houten plankje erbij en plak in het hart de leden van bv jullie gezin.

5 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Wat kostbaar, zoveel jaren van liefde en trouw!
  Mooi hè, om het ook samen als gezin te vieren.
  Aah, en inderdaad.. als je dan terug kijkt.. wat was je jong hè (en wat vond je jezelf toen al heel volwassen:), en wat is er veel gebeurd in die jaren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is prachtig... Al die jaren... en geweldig om nu het samen te mogen vieren. Oh en wat was ik jong.. 19... en ik kon heel de wereld aan... geloof dat ik daar nu minder zeker van ben ;)
   We zijn zo dankbaar...voor alles!

   Verwijderen