Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 25 januari 2013

Was mij en ik word witter dan sneeuw...

Was mij schoon van alle schuld, reinig mij van mijn zonden
&
Neem mijn zonden weg en ik word rein, was mij en ik word witter dan sneeuw
 n.a.v. psalm 51:4 en 9

Omdat wij de bovenstaande teksten deze week en komende week aan onze kinderen willen aanleren (later meer daar over). Vonden we het leuk om deze week hier ook een family night aan te wijden. Buiten hebben we ook genoeg sneeuw liggen, dus het witter dan de sneeuw zijn spreekt tot de verbeelding.

We willen de jongens duidelijk maken dat we "vies" zijn van alle zonden die we iedere dag, groot en klein doen. Dat kunnen we ook zien aan de 10 geboden, die ons in een spiegel laat kijken (zie de serie over de 10-geboden).
Dat we zonder het offer van Jezus niet schoon zullen worden. We kunnen het zelf proberen, maar ver zullen we op eigen kracht niet komen. Het word een zooitje... We zullen nooit de 10 geboden volledig kunnen houden. 
God weet dat, daarom heeft Hij Zijn Zoon gegeven zodat wij het eeuwige leven kunnen beërven.  We hoeven het alleen maar aan te nemen en ons laten wassen door Hem en dan zullen we witter (schoner) zijn dan de sneeuw.

Wow wat is Hij goed voor Zijn kinderen.... Prijst Hem!Wat wij deze avond deden:
Eerst hebben we beide teksten gelezen en de kinderen deze laten herhalen. De 1e kennen ze al uit hun hoofd, de 2e moesten ze even een paar keer op oefenen. We hebben er verder met ze over gepraat. Over dat we zondig zijn, vergeving nodig hebben, maar dat we die gratis en voor niks kunnen krijgen bij Jezus. We hoeven ons "alleen" maar te laten wassen.
Ik heb 2 spierwitte shirts gekocht bij de Zeeman en 2 rode merkstiften. 
Op die shirts schrijven we helemaal vol met onze zonden, fouten en tekortkomingen (ook die van ons staan ertussen, het is tenslotte family night, ook wij doen gewoon mee). 
Wat zijn die shirts vies geworden.... net als wij, in ons eigen leven. 


Daarna verhuizen we naar de badkamer. Beide krijgen een spoelbak vol met water (wij 
hebben 2 spoelbakken, maar het kan uiteraard ook met 2 emmers of bakken) en ze krijgen de opdracht: "Maak zelf jullie shirts maar schoon, je mag alles proberen." 
Aarzelend beginnen ze met het in water dopen. Al snel rennen ze door het huis heen opzoek naar wasmiddel, shampoo, douchegel, zout, vaatwasmiddel, afwasmiddel. Geen van alle met veel succes (mama heeft ook watervaste markeerstiften gekocht ;) ). Het word alleen maar een groter zooitje en ook onze badkamer heeft nu hard een sopje nodig. Dan beseffen ze het eigenlijk... het lukt niet...

We halen een bak mooie witte sneeuw naar binnen en praten erover dat God ons witter wast dan de sneeuw. Dit niet zomaar, maar door het enorme offer van Jezus aan het kruis, maar wel vanuit de liefde voor ons.
De sneeuw word eens goed kritisch bekeken en ja die is inderdaad spierwit.
Zo schoon mogen we zijn in God's ogen....
We leren de jongens ook nog een lied aan: Heer, uw bloed dat reinigt mij. 


Het is een kort en redelijk simpel lied voor kinderen. We zullen het de komende week nog wel vaker zingen als we de andere bijbeltekst aanleren.


Fijne avond!
ps. de shirts hebben we laten drogen en hangen nu in de huiskamer ter herinnering.

4 opmerkingen:

 1. Ik denk dat ze dit heel lang zullen herinneren. Erg mooi om het zo te doen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja dit is een blijvertje qua herinneren! Was zoooooo leuk! We hebben ook meerdere knutsels hangen die echt niet weg mogen, leuk.... Zo blijkt wel dat 't voor hun ook echt belangrijk is zulke avonden!

   Verwijderen
 2. Wat mooi bedacht, met die shirts!!
  Dat ga ik denk ik volgende week zondag doen als voorbereiding op kerstfeest, de laatste adventszondag!
  Wat een feest om ze daarna te vertellen dat Jezus uit Zijn hemelpaleis wilde komen, om onze zonden weg te wassen! Daarvoor lag Hij in die kribbe! Om te doen wat wij zelf nooooit voor elkaar krijgen!

  Oh, ik krijg er zin in, in jouw idee!
  Even de spullen nog kopen... (waar kun je die watervaste stiften kopen??)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. watervaste stiften...zijn gewoon van die dikke vaak zwarte markeerstiften... kan je volgens mij bij heel veel zaken kopen. wij hadden ze gewoon liggen ;)
   Dit was zooooo gaaf toen... mss doen we hem nog wel eens over...
   liefs ilse

   Verwijderen