Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 30 januari 2013

Bijbel in beeld

Een tijdje geleden kwam ik deze blog tegen. Het is een blog waarin de schrijfster Johanna handvaten geeft om je kinderen bijbelteksten aan te leren, door het deels visueel te maken.Dit prikkelde mij... tijdje mee gelezen op haar blog: Bijbel in beeld. Iedere week heeft ze een nieuwe blog, met diverse tips bij iedere keer weer een andere bijbeltekst.


Dit zegt ze zelf:
Geïnspireerd door het fenomeen kijktafels besloot ik om onze wekelijkse 
Bijbeltekst met iets zichtbaars te ondersteunen.
 Het resultaat wil ik hier graag delen.

Welkom om mee te kijken en mee te denken.


Uitleg van Johanna
Uitleg van Johanna2 weken geleden zijn we hier mee begonnen. Hier onder zie je onze eerste bijbelteksten in beeld. Op zondag als 1e dag van de week presenteren we een nieuwe bijbeltekst, incl de uitbeelding en evt. een lied. 
Iedere dag na het eten oefenen we de bijbeltekst. Het verbaasde ons hoe snel de kinderen dit oppikte. Zelfs die van 3 probeert stoer mee te doen met zijn grote broer. Wow wat een bijbelkennis kunnen we zo met zijn allen opbouwen, want wees eerlijk het is ook wel erg handig voor ons als volwassenen!

onze 2e bijbeltekst uitgebeeld
onze 1e bijbeltekst uitgebeeldZo af en toe zal ik jullie op de hoogte houden van onze bijbelteksten die we hebben geleerd aan onze kinderen.

.

6 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ja leuk hè! Ben erg blij dat ik deze blog tegen kwam!
   Doe ie ook zoiets in je gezin?

   Verwijderen
 2. Ik ken haar blog, ja! Trouwens ... ik ben helemaal weg van die sneeuwsterren met mijn favo tekst erop. Geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja een prachtige tekst! Zeker als je hem glunderend uit de mondjes van je kinderen hoort

   Verwijderen