Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 13 september 2016

Serie: Bergwandeling door de Bijbel ~ Berg Tabor (deel 3)

Deze serie komt nu pas online omdat we deze avonden hielden in de schaoolvakantie en mijn blogpauze...
___________________________________

Vandaag deel 3 van onze vakantie serie over de bergen in de bijbel. Dit keer de berg Tabor

Tabor...
Deze berg of heuvel is 588 m en staat in het Noorden van Israel. Het is een alleenstaande berg. Met een lage rug is hij verbonden aan de heuvels rondom Nazareth. Maar officieel maakt hij geen deel uit van de heuvels rondom Nazareth. Tabor betekend heuvel of terp. 

Berg van de verheerlijking...
Jezus ging met 3 disicpelen deze berg Tabor op en daar kwamen Elia en Mozes op de berg bij hen. Ook hoorde ze daar de stem van God uit de hemel, die zegt: Dit is mijn Zoon, luister naar Hem. Een bijzondere berg dus. In mijn beleving gebeurde deze geschiedenis op een grote en hoge berg. Maar niks is minder waar.... Deze berg is eigenlijk stiekem helemaal geen berg met zijn 588 meter hoogte. 

Onze family night...
We beginnen met het lezen van de geschiedenis die plaatst vond op Tabor. We praten over wat het kan betekenen. Wij hebben wel eens een uitleg gehoord dat Mozes en Elia de Wet en de Profeten vertegenwoordigen en dat Jezus de vervulling van beide is... Mooi beeld, wat we de jongens ook meegeven. 

Daarna gaan we aan de slag... 

Hoe moet je luisteren... Daarvoor moet je vertrouwen hebben. Ik teken op een vel papier een berg, met daarop een pad. Een van de jongens wordt geblinddoekt en krijgt een pen in zijn handen. De andere mag hem de weg de berg af vertellen... Dus link... rechtdoor... rechtsaf...naar beneden... stop... zoiets... Hilariteit ... want dat is natuurlijk reuze moeilijk! Ook zelf komen we aan de beurt. 


We maken ook nog een werkjeOptionele verwerking nr 1:
Schrijf met citroensap de tekst: Dit is Mijn Zoon, luister naar Hem... op een wit A4tje. Dat laat je laten opdrogen. Strijk het papier op de heetste stand aan beide kanten... En ineens is de tekst er... Zo kan je de linken naar iets wat er ineens is... bv de stem van God bovenop de berg...

Optionele verwerking nr 2:

Jezus Zijn uiterlijk is ook veranderd op de berg kunnen we lezen.. Maar toch is hij dezelfde. Omdat uit te beelden, kan je aan de slag met ijs en cola. Eerst schep je wat schep ijs in een bakje. Heerlijk ijs... Daarna giet je er cola op... dit gaat schuimen en veranderd erg van kleur en uiterlijk... Nou is Jezus natuurlijk niet te vergelijken met ijs... Maar de link is wel dat iets van uiterlijk kan veranderen, anders wordt en toch hetzelfde is. 

Links...
Experimentje: IJs en cola
Experimentje: Schrijven met citroensap
Knutselwerkje: Jezus op de berg Tabor
Optionele kleurplaat: Jezus verheerlijking

Geen opmerkingen:

Een reactie posten