Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 6 september 2016

Serie: Bergwandeling door de bijbel ~ Berg Karmel (deel 2)

Deze serie komt nu pas online omdat we deze avonden hielden in de schaoolvakantie en mijn blogpauze...
___________________________________

De 2e berg in onze serie is de Karmel. Deze berg komt meerdere keren voor in de bijbel, maar de meest duidelijke is wel met Elia en het vuur uit de hemel.

De Karmel
De berg Karmel is ca. 20 km lang en 7 à 8 km breed en 600m hoog. De naam is afgeleid van het Hebreeuwse "Karem El" wat betekent: "de wijngaard van God". In de oudheid was hij met wijngaarden bedekt en is altijd om zijn vruchtbaarheid beroemd geweest. Hij is het hele jaar door groen en is één van de aantrekkelijkste bergen in Israël. Voor de profeten was hij een symbool van schoonheid en genade en zijn top heeft sinds de oudheid als een altaar voor verschillende goden gediend. 

Vuur uit de hemel....
Eindelijk zal er weer regen komen.... Dat is wat Elia aan koning Achab moet gaan vertellen. Mooi vind ik het om te zien hoe God dit gebruikt om Zijn kracht en macht te laten zien tegenover de baälprofeten. Elia gaat het niet gewoon zeggen...nee hij moet het laten zien... Alle mensen en de koning moesten naar de berg Karmel komen. Daar start een soort wedstrijd... God versus baäl. De bedoeling is dat er 2 stieren geofferd gaan worden.  Eentje door de baälprofeten en een door Elia. Wat de baälprofeten ook doen, er komt geen vuur uit de hemel.
Dan begint Ela, hij hersteld een vernield altaar, graaft een geul, laat de 3x het altaar en het hout natgooien met 4 kruiken water... En dan... Dan roept hij God aan... en komt er een beetje vuur? Nee er komt heel veel vuur... zoveel vuur dat alles verteerd wordt... Iedereen is verbaasd en erkennen dat de Here, God is. 

En de beloofde regen? Die komt ook!

Onze avond...
We beginnen onze avond met het lezen van het verhaal over Elia. We praten over wat er voor bijzonders gebeurde bovenop die berg! Mooi zeg... 

Daarna maken we een puzzelplaat. 
Omdat het eindelijk mooi weer is, maken we buiten ook een vuurtje... Maar niet gelijk... eerst proberen we nat hout aan te krijgen. "Onmogelijk" verzucht de oudste na een tijdje proberen... Juist...maar voor God was het niet onmogelijk! Hoe groot is die God... hoe groot is onze God! Later steken we onze vuurkorf aan en genieten we van ons drinken en roosteren marshmellows. 
Links...
Puzzelplaat: Elia op de Karmel
Kinderverhaal: Elia en de baälprofeten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten