Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 2 juni 2015

Serie Reizen van Paulus: Saulus op weg naar Damascus (1)

Ik ben helemaal enthousiast... Waarover? Over de nieuwe serie die we starten. Al een lange tijd hebben we een soort koffer-boek thuis.Het is een reiskoffer en als je hem opent zitten er 12 boekjes in met daarin het hele verhaal rondom Paulus.Als de boekjes eruit zijn, is de achtergrond een kaart met daarop een overzicht van zijn reizen. Ik kocht het boek in de uitverkoop en wist gelijk hier ga ik wat mee doen voor family nights. Al eerder bereide ik een deel van deze serie voor, maar de serie bleek te lang voor de tijd die ik toen had en dus bleef die voorbereiding staan... Tot nu...
Ik was aan het verzinnen wat we eens zouden gaan doen na Pinksteren en ineens bedacht ik me dat geweldig boek (ahumm die al lang onder een dikke laag stof lag). Ook stofte ik mijn voorbereiding af en dook nog even wat dieper in google. En nu?... Nu ben ik reuze enthousiast. Ik heb al een groot deel van de serie voor kunnen bereiden en ga gezellig verder. Ik weet ook niet of we de serie in een keer kunnen behandelen voor we op vakantie gaan, maar dan onderbreken we hem gewoon ;).

Saulus....
Onze vorige serie ging oa over vervolgde christenen en dat leeft hier nog steeds. Mooi om die draad nu weer op te kunnen pakken, want was dat niet wat Saulus deed... Hij werkte mee aan de vervolging van de volgelingen van Jezus. Wat was hij ijverig voor God.... alleen zo jammer dat hij de verkeerde kant opkeek. Dit keer behandelen we 2 boekjes: Saulus ontmoet Jezus en Saulus is blind. (Handelingen 9:1-10). Maar ook wil ik de jongens wat mee geven wie Saulus was... Wat hij deed voor hij op weg ging naar Damascus. Dan snappen ze het wonder van de verandering van Saulus beter.Ook is het mooi om vanuit onze avond rondom Pinksteren, waar we ingingen op de opdracht om de wereld in te trekken.... Dat kunnen we met deze serie verder uitwerken. 

Start serie...
Een eerste avond van een serie is altijd een wat langere avond. Omdat we vaak "iets" knutselen waarop de resultaten van heel de serie op verzameld worden of symbolen worden verzameld. Voor deze serie maken we onze eigen reiskoffer. Van stevig karton, aan de binnenkant komt de kaart van Paulus reizen. Voor iedere boekje/avond komt er een symbooltje op de koffer. De koffer is ook gelijk een plek waar de knutsels bewaard kunnen blijven.

Onze avond...
We starten met het uitleggen van deze nieuwe serie. Ze zijn enthousiast en nieuwsgierig, want dit is voor hen nog redelijk onbekend gebied. 
We vertellen over het leven van Saulus voor hij op weg gaat naar Damascus. Daarna lezen we de boekjes. 
Vervolgens krijgen ze de opdracht hun zonnebrillen te pakken. Uh onze zonnebril? Waarom dan? Pak ze nou maar...Ik heb ondertussen wat schilderstape gepakt. Daar plak ik de glazen mee af. Dan krijgen ze de brillen weer op. Zo kunnen ze ervaren wat het is om "blind" te zijn. Daarna moeten ze elkaar helpen een parcours af te leggen. Net zo als de mannen bij Saulus hem helpen. Lachen en gieren is het, want onderweg kom je allerlei obstakels tegen ;).

Daarna hebben we een kleurplaat en onder het kleuren luisteren we naar wat liedjes op YouTube.Ik heb weer een playlist aangemaakt die we tijdens deze serie zullen gebruiken. Niet alle liedjes gaan perse over Paulus of reizen, maar ik vind het een mooie mix en er zitten voor de jongens ook nog wat onbekende liedjes bij. Helemaal goed dus.

Als laatst maken we onze reiskoffer,

aan de binnenkant komt de kaart (zie download) en we zullen met voetstapjes (zie download) aan de binnenkant bij houden welke plaatsen Paulus is gekomen. De buitenkant zal versierd gaan worden met "stickers" die je ook wel eens op reiskoffers ziet... Elke keer als Paulus en wij in een stad geweest zijn zullen we deze erop plakken. Onderaan deze blog staan diverse links die je kunnen helpen om zelf een koffer te maken, maar ook een download om de stickers te kunnen gebruiken.

Links:
Kleurplaat: Saul, Saul waarom vervolg je Mij
YouTube Playlist: Paulus reizen
Kaart: Download kaart reizen van Paulus
Voetstappen: Download en originele bron
Stickers: Plaats-stickers voor op de koffer
Koffer: Voorbeeld, print deze 2 keer uit, knip de vorm uit en trek deze over op een stuk stevig papier of karton. Dan heb je een stevige koffer.

8 opmerkingen:

 1. Super. Dat had ik als kind ook wel willen doen, zo'n soort Bijbelstudie.
  Ik heb hier een linkje naar een site ( misschien ken je hem wel):
  http://www.biblefunforkids.com/search/label/Paul

  Echt iets voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ariella...
   Ik wou dat ik dit ook vroeger gehad had hoor!
   Des te meer reden om het zelf wel te doen.
   De site ken ik inderdaad, alleen altijd zo jammer dat ook alle werkjes in het engels zijn, vind mijn oudste niet leuk, want dan kan hij het niet lezen.Maar gelukkig staan er ook wel tips en trucs bij.
   Groetjes Ilse

   Verwijderen
 2. Wauw wat een mooie koffer, en wat een leuke inhoud. Jammer dan mijn kinderen al wat ouder zijn...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahaha ja dat kan ik me voorstellen dat je dat soms denkt als je van die leuke/schattige dingen ziet voor kleintjes :)

   Verwijderen
 3. Wow, wat een mooie start van deze serie. En wat een mooi boek! Weet je of ze nog te koop zijn, of wat het zo'n 'laatste restjes uitverkoop'? Ben heel benieuwd naar het vervolg van de serie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja juist zo'n laatste restje uitverkoop...
   Heb je op fb een berichtje gestuurd met een link...
   Bedankt en ik en zelf ook benieuwd naar het vervolg :)

   Verwijderen
 4. Ook ik wil graag weten of ik dat boek nog kan kopen! Heel interessant! Ik volg je al een poosje en veel van de gezinsavonden heb je geïnspireerd op de onze :-) Nu heb je mij ook enthousiast gemaakt!

  Groetjes Marije
  Ps, mocht je liever anoniem reageren kan je mail sturen naar marije.em@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen