Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 3 juni 2015

Gastblog Hans: Zoals klei in de handen van de pottenbakker

Vandaag weer een gastblog van Hans.
Onderstaande tekst deelde hij in de facebookgroep van Family nights.
Na wat overleg, mocht ik het kopiĆ«ren en gebruiken om jullie van inspiratie te voorzien


Vanavond ging onze gezinsavond over hoe God ons vormt; als klei in de handen van een pottenbakker. We begonnen met een toneelstukje van een koekje ('s middags met de kinderen gebakken) dat eruit ziet als een poppetje, dit koekje begint te praten tegen de kinderen...heb jij mij gemaakt? Er vervolgens begint het koekje te zeuren dat het niet helemaal tevreden is met hoe hij eruit ziet. Ze hebben al door waar het over gaat.We lezen Jeremia 18:1-6 waarin Jeremia naar de pottenbakker moet gaan en daarna tegen het volk moet zeggen dat God met het volk doet wat de pottenbakker met de klei doet.
Daarna kijken we onderstaande video waarin je een pottenbakker aan het werk ziet, best indrukwekkend om te zien. (gezien de duur heb ik af en toe even doorgespoeld) 
De kinderen denken tijdens het kijken na over de volgende vragen:

1. Wat valt je op aan de pottenbakker?
(antwoord: Hij is kundig, weet wat hij doet en wat hij wil vormen, heeft in gedachten al een plaatje van dat wat hij aan het maken is)
2. Wat valt je op aan de klei?
(antwoord: Het geen weerstand, wordt steeds opnieuw en mooier gevormd tot wat het moet worden)
3. Wat zegt de klei tegen de pottenbakker?
(antwoord: Niets)In de bijbel worden wij vergeleken met klei, we lezen daarbij Jesaja 45:9 en 64:7.

Samengevat: God is als die pottenbakker en wij als de klei. God heeft ons gemaakt in de buik van mama (Psalm 139:13 gelezen) en vormt ons ook verder tijdens ons leven tot dat wat hij van ons wil maken. God heeft een plaatje in gedachten van hoe mooi hij jouw wil maken en vormen zodat hij ons kan gebruiken voor zijn werk! Zoals de pottenbakker elk potje anders maakt, zo maakt ook God ons allemaal verschillend, met verschillende mooie eigenschappen.

We staan met de kinderen stil bij wat elk van ons dan van God heeft gekregen als eigenschap en we laten de kinderen voorbeelden noemen.

Tot slot zingen we het lied van 'Zoals Klei In De Hand Van De Pottenbakker' van Elly & Rikkert en sluiten af met kringgebed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten