Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

donderdag 11 juni 2015

Review Dagboekjes voor kinderen van InterkerkAl een aardig tijdje geleden kwam ik via via op de site van Interkerk, waar ze scheurkalenders voor kinderen hebben. Ze zijn heel simpel... iedere dag een blaadje. Op de voorkant een Bijbeltekst en een plaatje. Op de achterkant staat een bijbelverhaal of een ander vrij verhaal, wat vaak aansluit bij het thema. Erg leuk om te gebruiken. Iedere ochtend lezen we uit deze scheurkalender en ook leuk mee genomen de jongens weten precies welke dag en datum het is :).

Er zijn 3 soorten te verkrijgen


HET BEGIN, 
voor kinderen van ca. 4 t/m 8 jaar 
(voorleeskalender; geschikt voor gebruik in gezinsverband).
KIJK,
 voor kinderen van ca. 9 jaar 
(korte leesstukjes met puzzeltjes en vragen; in het bijzonder geschikt voor persoonlijk gebruik).
OP WEG,
 voor kinderen vanaf ca. 10 jaar
 (opzet van een Bijbels dagboekje; geschikt voor gebruik in gezinsverband).


We gebruiken vooral het boekje Het Begin en dat is met onze jongens van 5 en 7 goed te doen. De andere boekjes heb ik ook aangevraagd en zien er ook goed en bruikbaar uit! Het boekje Kijk zou Thomas nu ook makkelijk kunnen gebruiken. Dit wil ik eigenlijk gaan stimuleren als de vakantie begint de avonden wat minder stressvol zijn. Dan zou ik hem graag op weg helpen met een stukje stille tijd maken en dan aan de hand van deze scheurkalender.De mensen van Interkerk hebben er voor gekozen om deze kalender gratis te verstrekken. Prachtig, want eerlijk is eerlijk ieder jaar een nieuw dagboekje kopen voor meerdere kinderen in een gezin kan best oplopen. Nu is dit voor ons geen probleem, maar toch horen wij om ons heen dat ouders steeds krapper komen te zitten en moeten besparen op zulke boekjes. Maar toch vinden dezelfde ouders het heel erg belangrijk dat hun kinderen gevoed worden... Nu kunnen ze zo'n kalender bestellen... gratis en voor niks.

Natuurlijk mag je de kalender ook bestellen als je het wel kan betalen. De stichting hoopt dat op een kleine gift, op hun site staan ook voorbeelden van de kosten voor zo'n kalender en dat is gelijk een goede leidraad voor een gift.
Kende jij de kalenders al?

3 opmerkingen:

 1. Ja, wij lezen em al jaren met de boys!
  Ze zijn er helemaal aan verknocht!
  Mooi dat je regelmatig een tekst leert, en mooi eenvoudig en concreet vinden wij 'em (met af en toe een wat ouwerwetse naam, maar ja joh, wat geeft t).
  En die vrije verhalen... daar zijn ze ook helemaal wèg van!

  Wij lezen eigenlijk altijd nog 'het begin' (de 'kijk' vinden ze eigenlijk een afknapper, ze zijn gewoon dól op verhàlen). Misschien die 10plus versie eens proberen voor grotestoereGi.

  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk die kalenders. De kinderen zijn bij ons nu te oud maar wij hebben ze jaren gelezen met hen aan tafel of bij het slapen gaan. Vooral de verhalen vond ik altijd leuk!
  Aanrader!

  BeantwoordenVerwijderen