Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

zaterdag 30 maart 2013

Paastuintje (stille zaterdag)

In het boek van Feest naar Feest, kwam ik een leuke activiteit tegen voor de zaterdagmiddag of te wel voor stille zaterdag. We wilde dit jaar de hele week bezig zijn met het naar Pasen toeleven. 
Dat hebben we dus ook gedaan. Het bevalt ons en de kinderen erg goed. We leven deze dagen dicht bij het woord en zijn er op alle mogelijke manieren mee bezig. Mooi en dan komt gelijk de vraag op waarom doen we dit niet vaker? Tja waarom niet. Natuurlijk lezen, bidden en praten we iedere dag over God en ons geloof in Hem... maar deze week is echt anders. Ook een andere vraag komt op. Is het echt nodig dat iedere week zo zou zijn? Nee misschien wel niet, zo blijft het wel bijzonder en de Paaszondag is tenslotte ook een andere zondag dan normaal. Dus misschien is het zo wel gewoon goed...

Vandaag is voor ons een zaterdag als andere zaterdag, even snel naar de markt voor boodschappen, wat wassen draaien, stofzuigen en gewoon lekker thuis zijn als gezin. Toch hebben we vandaag een extra momentje ingepland. 

We lezen uit de bijbel dat Jezus in een graf gelegd werd en dat de discipelen daarna thuis "moesten" afwachten om dat sabbat was. Dat is gelijk een bruggetje naar stille zaterdag... wat moet het voor de discipelen een stille en lege dag geweest zijn... wat een verdriet zal er zijn geweest, want Zijn woorden over Zijn opstanding zijn niet blijven hangen.
Daarna maken we met z'n vieren een paastuintje. Dit idee komt uit het eerder genoemde boek.We vullen een schaal met aarde, daarin zetten we wat plantjes oa. bolletjes. We leggen op de aarde ook een bakje op z'n kant. Daaroverheen leggen we een plak mos (gras) en zo heb je de grafheuvel. Voor het bakje (graf) leggen we een grote steen. We versieren het nog wat verder. Morgen zullen we de grote steen weghalen!

Dit kan je natuurlijk ook eerder doen of met Pasen zelf. 

Fijne middag!

1 opmerking:

  1. Dit paasstukje gaan we morgen maken op onze gezinsavond. Samen met de matzes bakken en een kleurplaat en het lied ' Uw genade is mij genoeg' . Bedankt weer!!!!

    BeantwoordenVerwijderen