Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 13 maart 2013

Biddag/week

In deze week valt op woensdag Biddag voor gewas en arbeid. Vind het altijd een beetje rare dag. Toen we nog geen kinderen hadden, kwamen we snel thuis van 't werk en daarna snel naar de kerk. Mijn inziens geen handige dag, ook bestede we er toen weinig aandacht aan. 
Nu we kinderen hebben is dat wel anders en willen we samen met onze kinderen er echt een bijzondere dag van maken. We willen hen leren dat God altijd luistert, Hij altijd ons helpt ook al gaat het niet altijd zoals wij dat verwachten. We vinden het belangrijk om hen te leren en te laten ervaren hoe belangrijk bidden is... Het is tenslotte ons contact met God! Daarom wijden we deze hele week aan bidden en dingen die te maken hebben. Hoe we dat doen?
Op zondag hebben we de kinderen al vertelt dat het deze week biddag zal zijn, de tekst die we aan leren is:
Vraag en er zal je gegeven worden,
zoek en je zult vinden,
klop en er zal open gedaan worden
Matt. 7:7

Daar bij hebben we in een klein notitie boekje geschreven waar we deze week gericht voor gaan bidden. Bv. voor papa en mama's werk, genoeg te eten, schoon water, voor wat prive omstandigheden van geliefde familieleden, dat gewassen overal ter wereld zullen slagen, voor mensen zonder eten/geld, enz.Woensdag is het echt biddag, trots komt onze oudste uit school gerend met een bidfoon, een soort gsm met een strook die je er door kan trekken waarop staat waar je allemaal voor kan bidden. Super leuk! Fijn om te weten dat school ook zulke dagen belangrijk vind.
's Middags gaan we naar de kerk, er is een speciale kinderdienst, dus dat is feest. 
Thuis gekomen hebben we nog een family night (middag) gepland. Ze zijn helemaal blij, leuk om te merken dat het vooruitzicht van een family night ze zo blij maakt.

We lezen uit een kinderbijbel het gedeelte waarin Jezus zijn leerlingen leert bidden (sluit trouwens ook helemaal aan bij de middagpreek). Het onze Vader leert Hij zijn leerlingen, deze kennen we hier thuis goed, dus die zingen we uit harte lust. 
Daarna nemen we pen en papier en verzinnen we nog meer dingen waar voor we willen bidden.Deze knippen we uit en vouwen we tot kleine propjes.
Dan trekken we onze jassen aan en gaan naar buiten om onze eigen plantjes te zaaien, zo kunnen we ook echt voor ons gewas bidden ;)
We hebben bakjes klaar gezet met wat folie erin. Daar gaat aarde in en dan stoppen we onze gebeden in de grond, deze zullen ook groeien, ook God zal deze gebeden zegenen, net als Hij zal doen met ons gewas. 

Daarna zaaien we onze eigen plantjes (we hebben een klein stukje moestuin in onze tuin en daarbij losse bakken met daarin sla, andijvie, kruiden, enz) Leuk om zo bezig te zijn buiten, koude neuzen, vieze handen, maar we hebben gezaaid! Dat is heel wat voor de jongens.... want zo kunnen ze het hele groeiproces volgen en dat vinden ze zo mooi om te zien!

Sla-zaadjes

Zonnebloem-zaad/pitjes

Het eindresultaat

Snel gaan we met de zaadjes naar bidden, want het is koud en het vriest zelfs. We wassen onze handen en als afsluiting bidden we voor alle dingen die we in de grond hebben gestopt. Ook bidden we voor ons eigen gewas ;) en het werk van papa en mama!
We luisteren ook nog meerdere keren naar onderstaand liedje en proberen het al mee te zingen.De rest van de week zullen we verder bidden uit ons boekje, veel praten over het gebed en zullen we het liedje nog vaker zingen. Uiteraard zullen we ook vaak bij onze zaadjes gaan kijken en ze verzorgen!

Fijne avond!

"Vieren" jullie ook biddag?
Hoe geven jullie daar in het gezin invulling aan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten