Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 11 februari 2013

Direct aan de slag: Paas-spiraal, opweg naar PasenPaas-spiraal, op weg naar Pasen.
Stukje wat op het werkblad staat:
“Elke zondag kan er een hartje uitgeknipt en op de betreffende zondag
geplakt worden. Je volgt zo de weg naar binnen en naar boven naar de top van de berg, steeds dichter naar het liefhebbende hart van Jezus, waar het PASENwordt! Als het Pasen is, haalt u het bovenste hart eraf en bevestigt u het aan de achterkant weer met de splitpen door dezelfde gaatjes, wel zodanig, dat het woord ‘PASEN‛ nog steeds te zien is, alleen nu aan de andere kant. Aan de voorkant is nu de tekst te lezen, dat Jezus is opgestaan uit de dood, om voor ons de weg te bereiden naar de VADER!”

Nodig:
 • Bijbel
 • Kleurtjes
 • Schaar
 • Lijm
 • Knijpers
 • Werkblad
Uitwerking:
 • Lees en bespreek het verhaal van Pasen en leg uit dat jullie door midden van een soort kalender willen aftellen naar Pasen.
 • Hierbij kan je de kinderen Joh.3:16 aanleren, evt. tijdens het aftellen naar Pasen geregeld herhalen en je zal er versteld van staan hoe snel ze een tekst leren.
 • Kleur de spiraal in en knip hem uit, zoals in de werkbeschrijving staat beschreven.
 • Plak hem aan elkaar en laat hem drogen.
 • Hang hem op een mooie plek en verzet iedere dag het schuifje.
Fijne avond!

6 opmerkingen:

 1. Dank je... deze wordt vanmiddag gelijk geprint en gebruikt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Onze zoon kreeg hem vandaag mee uit de crèche! Hij hangt nu mooi bij de rest van ons 'lijdensproject'!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk, past er dan helemaal bij... ik krijg wel eens klachten van de creche van onze kerk...(ik neem aan dat je die creche bedoeld)... ze zoeken ook wel eens op internet naar werkjes en komen dan veel van mij tegen... vinden ze lastig omdat ze dat voor onze jongens dan weer niet willen... hihihi...;)

   Verwijderen
  2. Die crèche, ja! Het is niet zo'n knutselaar, maar deze wilde hij zelf knippen! Compliment voor jou, maar vereist wel veel creativiteit van de creche :) Of vinden je jongens het niet zo erg om iets 'bekends' te maken?

   Verwijderen
  3. Nee dat vinden ze hier helemaal niet erg en gaan ook lang niet altijd meer.. maar de leiding vind het niet leuk voor ze ... haha ach vond het wel erg lief.... Leuk dat hij zelfde wilde knippen!

   Verwijderen