Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 18 februari 2013

Boek: Aan de keukentafel


Een gastblog van Tabitha, dit is haar eigen blog
Nieuwsgierig naar wie Tabitha is hier lezen kun je iets meer over haar lezen. 
Aan de Keukentafel

Wat een zoektocht is het toch. Naar objectlessen, illustraties, voorbeelden, werkjes, verwerkingen om een bijbelverhaal en/of bijbelse waarheid goed uit te leggen, te verduidelijken naar de kinderen toe.
Daarom ben ik zo blij met dit boek! Het heet "Aan de Keukentafel" en is geschreven door Marlon van den Bos. Zij is getrouwd en heeft vier kinderen, is juf en blogt voor Sestravrouw ( Geloven in je gezin)
Het is een fris uitgevoerd boekje met leuke illustraties van Eveline Kieskamp 
Er staan meer dan 40 uitgewerkte creatieve gezinsmomenten in. Rondom thema's zoals kinderen uit de bijbel, de bijbel, bidden, Gods plan, de Heilige Geest, blij zijn, uitdelen, kijk eens in de spiegel van... God. Ook speciale dagen worden behandeld: moederdag, vaderdag, pinksteren, hemelvaartsdag. Rond kerst en pasen zijn er zelfs twee hele series van gezinsmomenten opgenomen, van respectievelijk 6 en 7 lessen.

Een gezinsmoment bestaat niet alleen uit een werkje of objectles, ook een bijpassend bijbelgedeelte met vragen en voorbeelden en een afsluitend gebed en/of lied is erbij geplaatst. Genoeg om een ochtend, middag of avond gezellig mee bezig te zijn. Je kan zelf de les nog uitbreiden met meer liedjes, met het vertellen van een bijpassend bijbelverhaal (al of niet met platen) met een kleurplaat of werkje, enz. 
Inleidend voorbeeld
Bijbeltekst en vragen
Objectles
Bidden

Ik heb pas met de kinderclub een les behandeld. Over vergeving, best een moeilijk onderwerp, dus ik was benieuwd! Hier de 'les' uit het boekje met een paar foto's van de kinderclub.
Het was een groot succes! Ik wilde graag duidelijk maken dat als je verkeerde dingen doet ('zonde'), dat je hart dan donkerder wordt, je hart wordt een beetje vies ervan. Nou dat is goed overgekomen. De reacties waren samen te vatten als: "iiiiieeeeeh", "bahbahbah". Ik was benieuwd of ze modder wilden smeren op het t-shirt, maar dat was geen probleem;). Het t-shirt was vies en ze vonden het vies om te doen! Een goede illustratie. Ze wilden ook echt niet vies zijn, of vies blijven (handen wassen, vieze t-shirt uit). Hoe word je weer schoon? Door naar God te gaan en te vertellen dat je spijt hebt over je verkeerde dingen. Zegt God dan, "je hebt verkeerd gedaan, ga maar weg, blijf maar vies!"? Nee, Hij is blij dat je terug komt, net als bij het verhaal van de Verloren Zoon (dit verhaal wordt ook als suggestie gegeven in het boekje). De vader gaf een ring, mooie nieuwe kleren en er was feest! 


Ik ben enthousiast over het boek! U ook?

Titel: Aan de keukentafel
Auteur: Marlon van den Bos
ISBN.nr: 9789086011148
Te koop o.a. hier 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten