Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 22 februari 2013

Bruiloft te Kana en onze trouwdag

21-2-2002 was het 11 jaar geleden dat wij gingen trouwen! Een feestelijke dag.. toen ...en... nu. Ieder jaar voor ons weer een bijzondere dag. Een dag van feest, een dag van terug kijken, een dag van vooruit kijken, een dag om dankbaar te zijn en om God te prijzen.

Hier wilde we dit jaar graag de kinderen bij betrekken. Ook voor hun mag het feest zijn. Dus een feestelijk ontbijt, maar de rest van de dag zelf (donderdag) zijn we samen een dag uit geweest. Heerlijk even tijd voor elkaar. Dus we kozen ervoor om het de dag erna nog eens extra feestelijk te vieren door er een family night aan te wijden. 
Eerst moest ik even goed nadenken wat we zouden gaan doen en welk thema we er aan zouden gaan hangen. Wat is de link naar God en de bijbel, hoe geven we dat vorm. Vorige week was het valentijnsdag en hebben we het al uitgebreid over liefde en de liefde van God gehad (zie Gods valentijnsbrief voor jou). Dus dat thema wilde ik nou juist niet behandelen, ook al heeft het natuurlijk alles te maken met liefde.
Ik bedacht dat een ander goed en toepasselijk thema ook dankbaarheid kan zijn. We zijn dankbaar dat we gezegend zijn en dat we al 11 jaar bij elkaar mogen zijn. Daarnaast wilde we ook echt dat het een feest zou zijn. Want zo ervaren wij het tenslotte ook. Ook wilden we nog graag een link naar de 40 dagen/lijdenstijd maken. Naar Zijn leven op deze aarde en zullen het verhaal van Jezus te Kana behandelen.

Ik vond in de kast nog wat sterretjes van afgelopen oud en nieuw. Het leek me leuk om de avond te beginnen met het afsteken van wat sterretjes. De jongens weten goed dat we die afsteken om het nieuwe jaar te vieren, vond dat in dit geval ook een mooi beeld. Dus hop jasjes, mutsen en wanten aan naar buiten. Wat een feest! Heel leuk om te doen, voelde voor onszelf ook erg feestelijk.


Binnen warmen we ons aan wat lekkere warme anijsmelk en wat lekkers. Terwijl we warm worden, bekijken we ons trouwalbum met de jongens en vertellen we hoe die dag verliep. Ook vertellen we hoe we elkaar ontmoet hebben. Ze weten hoe het ging, maar vinden het geweldig om het allemaal nog eens te horen. Dat we ook echt geloven dat God het was die ons samenbracht, dat is voor hen ook indrukwekkend en willen graag alles weten. Dus vragen zoals: Hoe wist je dat dan? Was God erbij? vliegen over de tafel. Leuk om ze zo iets te mogen leren van onze eigen ervaringen met God in ons leven.

Wat ze ook erg fijn vinden om te horen is, wat trouwen inhoudt, dat papa en mama dus hebben beloofd altijd voor elkaar te zorgen en bij elkaar te blijven. Dat dit een belofte is tussen ons en God die we niet zullen/willen breken. Toen we bezig waren met de serie van de 10 geboden hebben we ook een avond gehad over het 7e gebod, gij zult niet echtbreken, dat weten ze nog goed en daar kunnen we dus op voort borduren.

Als we klaar zijn met het lekkers en het kijken naar de foto's uit het trouwalbum maken we de link naar Jezus. Want Jezus was een echt Mens die ook gewoon leefde en dus ook bruiloften meemaakte, maar op die ene verrichtte Hij een wonder. Een geweldig verhaal. Wij kiezen ervoor om dit verhaal te lezen uit een kinderbijbel. Er is ook een erg leuk filmpje van Elly en de wiebelwagen (Klik hier voor het filmpje). Onze avond zou anders wel erg lang gaan duren, dus wij kozen ervoor dat filmje niet te kijken.Op de site Geloven is leuk, kwam ik een leuk knutselwerkje tegen. Deze knutselen we met zijn allen inelkaar en praten ondertussen verder over het wonder, dat dit Jezus zijn eerste  openbare wonder was. Hoe Hij leefde op aarde en dat dat ook echt niet altijd leuk en fijn was, maar voor Hem die perfect is een lijdensweg was. 

We luisteren en leren ook onderstaand lied van Jan Visser. 

Fijne avond!

Je kan dit knutselwerkje natuurlijk ook gebruiken als het niet je trouwdag is en je volledig focussen op het werk en het wonder van de Here Jezus.

2 opmerkingen: