Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 22 maart 2016

Serie: 40 dagen opstaan ~ Deel 7: Kruiswoorden

Deze week, de laatste week voor Pasen gaat het in de Tear leeskalender over de kruiswoorden van Jezus. Prachtig thema, waar we als gezin nog nooit wat mee gedaan hebben. Tijd om daar dankzij deze kalender verandering in te brengen.

Kruiswoorden...

Vergeven: "Vader vergeef het hun" Lukas 23:34a
Paradijs: "Nog vandaag zal je met Mij in het paradijs zijn" Lukas 23:43b
Familie: "Dat is uw zoon. Dat is je moeder" Johannes 26-27a
Eenzaam: "Eloï, Eloï, lama sabachtani" Marcus 15: 34
Dorst: "Ik heb dorst" Johannes 19:28b
Klaar: "Het is volbracht" Johannes 19:30

Met deze bovenstaande woorden gaan we aan de slag... 

Onze avond...
We beginnen met het uitleggen van het thema... Dat Jezus nog gesproken heeft aan het kruis en dat we naar die woorden gaan kijken en wat we er zelf mee kunnen. 
Als start heb ik een soort opzoekquizje gemaakt... Heel simpel... Als alle antwoorden en vragen beantwoord zijn gaan we verder. 


We maken een kruis van wat dikker karton. Daar komen touwtjes aan en aan de touwtjes hangen we labels (maar je kan ook gewoon uit een stuk gekleurd papier vormpjes knippen). Op deze labels stempelen en schrijven we de kruiswoorden. We volgen hierin de woorden die kalender gebruikt, zodat het voor de jongens herkenbaar is komende week als we de kalender lezen. Het kruis hangt in de kamer als herinnering aan de woorden die Jezus aan het kruis sprak.
Als voorbereiding op Goede Vrijdag tekende ik op de deur een kruis met krijtstiften, met een landschap eromheen. Iedere dag schrijven we hier onze zonden op. Aankomende vrijdag zullen we de deur wassen, zoals Jezus bloed ons ook "schoonwast"... 


 

Links...
Bijbelzoekquiz: Kruiswoorden

1 opmerking:

  1. Wat hebben jullie mooie momenten met jullie gezin gehad.Het reageren op met telefoon lukt steeds niet dus nu paas een reactie (gisteren zo'n 3 keer een verhaal getypt maar niet zichtbaar:(. Maar in ieder geval weer lekker even bijgelezen! Fijn stukje Pasen nog ;)
    Liefs, Linda

    BeantwoordenVerwijderen