Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 1 maart 2016

Serie: 40 dagen opstaan ~Deel 4: Gethsemane~

Deze week gaat het boekje van Tear aan de slag met het thema Gethsemane... Dus ook wij gingen daarmee aan de slag!


Alleen....
In Mattheus 26 36-46 (maar ook in Lukas 22) kan je lezen over Jezus in de hof van Gethsemane. Wat is Hij alleen... Dat raakt me altijd zo in deze geschiedenis... Hij wilde bidden, maar ook niet helemaal alleen zijn en liet Zijn leerlingen op een afstandje wachten en vroeg ze mee te bidden... Wat was Hij bang.. Zo bang dat zelfs na het bezoek van een Engel Hij zweet... Niet zomaar zweten...nee hevig zweten... zo erg zweten dat Hij zelfs bloed zweette... Dat raakt me ieder jaar weer als deze geschiedenis voorbij komt in deze periode... Hoe alleen en bang kan je zijn.. uiteraard ook helemaal logisch als je kijkt wat er op Hem afkomt. 

Onze middag...
We lezen uit Mattheus 26 het verhaal voor. Hiervoor gebruiken we de bijbel in gewone taal.
Voor de jongens hebben we een puzzel-kraak-de-code opdracht voor ze. Daar mogen ze mee aan de slag. Onze jongste van 6 en in groep 3 kan het ook met wat hulp... wat leuk :).
Daarna maken we nog een knutselwerkje, wat het hek van Gethsemane moet voorstellen. Daarvoor gebruik ik ijs-stokjes, die ik kocht bij een hobbyzaak. Je kan natuurlijk ook stroken papier op een vel papier plakken. Krijg je hetzelfde idee. Wij plakte 3 verticale en 3 horizontale stokjes aan elkaar, zodat je een hekje krijgt. 


Op het hekje schrijven we "wacht en bid met me". Verder versieren we het hekje nog. Als laatste kleuren de jongens nog een kleurplaat en praten we uitgebreid over de angst en het alleen zijn van Jezus. Maar ook over zijn discipelen die niet wakker kunnen blijven en het tegelijk ook nog steeds niet snappen. Ook praten we over onze eigen keuzes in ons leven... die een beetje in het verlengde liggen van onze avond over het Koninkrijk van God en waar we ons hart mee vullen.


Links...
Kraak de code: Jezus in Gethsemane
Kleurplaat: Jezus bidt, pagina 11

1 opmerking: