Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

donderdag 2 oktober 2014

Gastblog Els: Zoals klei, deel 2

Gastblogger Els heeft niet stil gezeten en heeft in juni een eigen blog opgezet. Sindsdien blogt ze op haar eigen blog... Toch zullen hier ook stukjes van haar gaan verschijnen. Dit de eerste, dit gezinsmoment maakt onderdeel uit van een serie. Deze serie gaat hier ook voorbijkomen....


Zoals klei...(2)- Gezinsmoment
Wat kan je veel met klei! Je kan er een kaarsenstandaard van maken ( deden we de vorige keer) , je kan er kralen van maken in allerlei vormen. Allemaal zijn ze uniek. En verbonden met elkaar vormen ze een ketting.

Ik had voor alle drie de kids er een klaar gelegd. En ook een sateprikker. De dagtekst van dagelijks woord 1 Timotheus 4:4-5 had ik erbij gelegd en nog een verhaal wat ik gevonden in het boekje Leven met GOD van A-Z voor ouders.

Ik las de tekst voor. Alles wat God geschapen heeft is goed. ALLES. Jij,  ik, alle mensen om ons heen. Hoe kan dat? In vers 5 staat: Het wordt geheiligd door het Woord en door het gebed.

Sommige dingen kunnen ons enorm beschadigen en pijn doen. We maken dat allemaal wel eens mee. Een vriendje dat je vals beschuldigd, onderlinge onenigheid/ruzie, een misverstand, zonden die we doen. Het beschadigt ons en doet ons pijn. Ik gaf een kras met de prikker op de klei. We voelden even aan de prikker. Dat doet pijn.

Nieuwsgierig hoe Els verder ging tijdens hun gezinsmoment??
later schreef Els nog een vervolg op dit gezinsmoment, dat kan je hier bekijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten