Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 16 juni 2014

Vaderdag: Jezus is de rots en m'n vader een kei

Vandaag is het vaderdag. Een dag om onze papa's in 't zonnetje te zetten. Uiteraard zijn er zelfgemaakte kadootjes van school en een ontbijt. 


Deze mooie reclame van Dove zag ik van de week voorbij 
komen en wilde ik met jullie delen. Uiteraard hebben we onze papa deze dag geweldig verwend...maar het is nog niet klaar ...
Ook wilde ik hem verrassen met een family night speciaal voor hem. Ik werd door hem vorig jaar verrast met moederdag (Klik hier voor de verrassing van toen).


Jezus is de rots...
Jezus is onze rots waar wij op bouwen, dat weten de jongens goed door een andere family night. Daarop mogen wij bouwen.
Papa mag in ons gezin zijn als Christus en wij mogen op hem bouwen, voor steun en advies. Hij is dus een kei... Een kei is afkomstig van een rots!
Wat zijn we blij met onze papa en dat zal hij weten ook deze extra gezellige family night!!!

Onze middag...
We lezen een boekje wat over de gelijkenis van de huizenbouwers gaat. Een erg bekend verhaal, maar toch blijft het een leuk thema. We hebben er al eerdere avonden over gehad kijk hier maar eens. Dit keer doen we dat niet en dat vinden ze best een beetje jammer.
We gaan in ons gesprek een andere kant op. Christus daar mogen we op bouwen. Hij zorgt voor Zijn gemeente. Mannen zijn in een huwelijk/gezin het beeld van Jezus. Wat een verantwoording en opdracht. Papa die is dus een klein keitje van de enorme Rots. 
Daarna gaan we knutselen. Klik hier voor het werkje en hier voor de beschrijving. De jongens vinden het beeld lastig wat we eerder probeerde uit te leggen. Maar tijdens het knutselen wordt het duidelijker....
Wat de jongens ook erg leuk vonden was in de tuin zoeken naar een mooie kei.... ;)
En papa? Die is verrast en glimt van oor tot oor.
Om in de sfeer te blijven luisteren en zingen we deze liedjes:2 opmerkingen:

 1. Leuk! Ik onthou 'm voor volgend jaar! Geeft vaderdag net dat beetje extra, he?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi bedacht joh, die kei een stukje uit de rots.. mooie gedachte!

  ps: Ik ben weer van facebook af trouwens. Ik weet niet of je zoiets meteen ziet, dus daarom zeg ik het even. Waarschijnlijk ga ik wel weer een keer op facebook, maar dan niet met m'n naam, maar met 'Bijbelfeest'. Snap je? k Weet alleen nog niet hoe dat allemaal werkt (want dan doe ik er ook een speciaal mailadres bij), maar m'n Lieff gaat me daar nog mee helpen. Een keer, als onze nieuwe keuken, hal, wc, bijkeuken en douche af is ofzo (...)
  Eén ding tegelijk:)

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen