Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 2 juni 2014

Hemelvaart: Onder Zijn zegende handen

Deze keer weer een verlate family night. Zondagmiddag hielden we onze family night over de Hemelvaart. Ik merk trouwens dat dit voor de kinderen niet uitmaakt. Blijkbaar zitten wij vast aan data's, maar zij gelukkig nog niet.

Niet 1 maar 2....
Deze keer hebben we gekozen voor 2 verwerkingen. Nou eigenlijk had ik er voor 1 gekozen en een andere tips zwierf nog door mijn gedachten... En toen we klaar waren met de eerste.... nou ja bijna dan... Toen hebben de mannen de tweede gedaan en ik kon toen gelijk nog even plakken.

Onze middag....
We wilde gaan beginnen met lezen uit de bijbel. Toen onze oudste enthousiast zei: Ik kan het ook wel voorlezen hoor uit de bijbel.... Oh ja waarom niet (want dat kan je als je in groep 3 zit ;)...) Dus een mijlpaaltje... 
Na het lezen, gingen we aan het knutselen en tijdens het knutselen praatte we er over wat Jezus ging doen en nog steeds doet in de hemel. Het idee voor het werkje komt hier vandaan. We maakte hem wel iets anders. Wij namen een plastic bekertje, hier omheen plakte we een stuk blauw papier.Waarop gingen wat flarden watten. Ik verkleinde een kleurplaat en deze kleurden we in. (Wil je dezelfde kleurplaat gebruiken?  Hier kan je het document wat ik maakte dat downloadenWe knipte Jezus uit het plaatje en plakte deze vast aan een touwtje wat we door het bekertje staken.Als je aan het touwtje trekt, dan verdwijnt Jezus in de wolken... De jongens vonden het helemaal leuk. De bekertjes/wolken hebben we opgehangen vlakbij de tafel aan het plafond. Iedere keer als we naar boven kijken zien we Jezus zegenend naar beneden kijken...
Mooi beeld, wat 'per-ongeluk' ontstond doordat we het ophingen op de voor ons meest handige plek.

Terwijl ik de knustels in elkaar zette, maakte papa met de jongens een troon. Een gele lego troon, versierd met diamanten en edelstenen. Daarom op moest Jezus (let op de witte kleding).
Onder onze stolp die op tafel stond heb ik heel veel watten gelegd en daar kwam de troon op. 
Er moesten ook nog engelen bij... Let eens op de engelen naast de troon... Dat zijn politiemannen....

En er zijn ook boeven en andere mensen die al in de hemel zijn. Heel gaaf want hun fantasie sloeg bijna op hol... zo leuk vonden ze het en nog leuker iedere dag zien we het staan!

Op naar Pinksteren.... Kijk hier voor onze oude family nights die je kunt gebruiken voor Pinksteren

3 opmerkingen:

 1. Die bekers met watten is een heel leuke manier om de verdwijning weer te geven. Echt iets wat je kan bewaren, weer na kan spelen en erbij vertellen. Top!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja juist! Dat gebeurde dus ook al, al was de troon ook erg leuk om mee verder te spelen ;)

   Verwijderen
 2. Mooi joh!
  Leuk, wij hebben een jaar, of een paar jaar terug, ook een troon gebouwd met lego (duplo). Staat ook nog op m'n blog. de jongens vonden dat inderdaad ook geweldig om te doen..
  Ja, met dat lego/playmobil kunnen ze zo heerlijk spelen.. Bij ons hadden ze ook eens kerkje gespeeld, en toen zaten er ook allerlei soorten playmobil-types te zingen voor God.. ook boeven ja..
  :)

  BeantwoordenVerwijderen