Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 7 oktober 2013

De boodschap van een avond levend houden!

We maken iedere week de mooiste knutsels van de wereld ;). Maar wat doe je daar allemaal mee. Het is best veel en ook niet alles mag weg van hen en wij willen sommige dingen ook bewaren.

We kozen er voor om de meest recente werkjes in de huiskamer te zetten of op te hangen op de kast in de keuken. Zo kunnen we het iedere dag zien en ons zelf er aan herinneren. 

Als de plekken in de kamer vol zijn gaan ze naar een magneetbord in de gang. Deze hangt tegen over de toilet. Onze jongens zitten vaak met de deur open op de wc (moeten we nog afleren), maar het gebeurd heel vaak dat de jongens roepen vanaf de wc. Pap, mam kom eens kijken...toen hebben we dat gedaan en weet je nog die ene avond. Ja jongen.... mooi ... zo mooi omdat zo terug te horen. Ze hebben er op deze manier nog een keer plezier van. Ze staan vaak even te kijken bij het bord en herinneringen erbij op te halen. 

Ook op hun kamer staan en hangen dingen die we gemaakt hebben met Family Nights, denk hier bv aan kijkdozen of aan schilderijtjes. We merken dat de dingen die we hebben gemaakt belangrijk zijn.

Als het bord vol is, halen we hem samen weg. Sommige dingen gaan terug. We hebben bv al wat dingen hangen die al 2 jaar oud zijn, maar zij en wij kunnen ze niet wegdoen. Dus blijven ze hangen :)

Om deze reden maken we ook iedere avond foto's (Lees hier meer over de gedachten achter die foto's).

Op deze manier houden we de avonden levendig en kunnen we altijd weer terug wijzen naar een avond en een les!

Ik wil jullie ook aanmoedigen om een plekje in jullie huis te maken waar je de werkjes op kan hangen. Een muurtje, een plek waar ze zelf even herinneringen op kunnen halen!

Hoe doen jullie dit thuis?
Hebben jullie al een plekje?
Maken jullie van alle avonden foto's?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten