Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 13 november 2015

Onze Adventsperiode 2015, de namen van Jezus

De tijd is snel gegaan... Nog maar net is de zomervakantie voorbij, nog maar net zijn we gestart op school en dan ineens komt de vraag al op wat gaan we doen met advent... Bij mij komt die vraag altijd net iets eerder, omdat ik hier altijd graag wil delen wat we gaan doen en jullie ook wil voorzien van tips.... Dit jaar heb ik een huisje gekocht waar een adventskalender in gemaakt kan worden. Deze kocht ik bij de Action, soms zie ik ze nog staan, dus mocht je hem nog willen... zoek dan even een Action op. 
Als leesrooster zullen we het leesrooster van Ellen gaan gebruiken. Deze maakte Ellen in 2013 en mocht ik publiceren op mijn blog. Vorig jaar heb ik wat anders gekozen, maar dit jaar wilde ik graag dit leesrooster gaan gebruiken. Het leesrooster gaat over de namen van Jezus, iedere dag lees/leer je over een naam van Jezus. Daarbij hoort iedere dag een kaartje met een teken van die naam. Ook heeft Ellen een werkboek met liedjes, knutsels en kleurplaten samen gesteld. De gastblog die ze toen schreef kan je hier terug lezen.

Voor het leesrooster kan je onderstaande links gebruiken
 1. Adventsproject de Namen van Jezus en leesrooster
 2. Naamkaartjes bij het adventsproject de Namen van Jezus
 3. Verwerkingsopdrachten en liedjes bij het adventsproject de Namen van Jezus
De naamkaartjes en het leesrooster gaan we gebruiken. De naamkaartjes zullen we op een mooi vel plakken, wat we ook zullen versieren. De verwerkingsopdrachten en liedjes zullen we weinig gebruiken, daar komen we gewoon weg tijd voor te kort. In deze periode hopen we ook iedere week een family night te houden, die probeer ik ook te linken aan de namen van Jezus. 

Half oktober ben ik aan de slag gegaan om de adventkalender te vullen... Eerst in ieder vakje een plaatje, in sommige vakjes gingen wat snoepjes, in de andere een doosje rozijntjes 

en in de anderen zit een briefje... "kies wat lekkers uit de boom"... "vanavond stoeien met papa"... "vanavond knuffelen met mama"... maar de leukste vind ik toch wel... "vanavond lezen we een kerstboekje" want al onze 6(!) kerstboekjes hebben we ingepakt... allemaal zijn ze voorzien van een cijfer. Deze leggen we onder de kerstboom, iets wat ik normaal nooit doe, maar nu ligt de betekenis van kerst onder de boom en dat zal er vast super uitzien...Jullie al plannen gemaakt?

18 opmerkingen:

 1. Leuk om te zien hoe je deze adventskalender hebt gebruikt. Hij staat hier ook al klaar, maar moet er nog mee aan de slag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog 2 weken de tijd Linda!!! Dus werk aan de winkel ;)

   Verwijderen
 2. Leuk gedaan, en leuk bedacht om een kaartje in de kalender te gebruiken als verwijzing naar een cadeautje dat onder de boom ligt. Dank voor de inspiratie! :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel graag gedaan!
   Ben benieuwd wat je er mee gaat doen :)

   Verwijderen
 3. Wat heerlijk deze inspiratie.... T huis staat hier ook al even klaar. Moet er nodig mee aan de slag...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk is hij he... het huisje!!
   Ja de tijd begint wel te dringen, maar is bij jullie thuis ook druk begreep ik...
   Dus maak het jezelf niet te moeilijk!

   Verwijderen
 4. Leuk Ilse dat je m'n project gaat gebruiken. Sluit goed aan bij je laatste serie
  Zelf ben ik er nog niet uit zit in dubio of ik deze serie ga herhalen in een andere jasje of dat ik het boekje wijzer op weg naar het kerstfeest van Andrea Hartingsveld ga aanschaffen........ Maar het schiet alweer op dus fijn dat je dit blogt heb ik weer een actiepunt voor volgende week :)
  Ik kijk al uit naar je adventsblogs...
  Groeten, Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Ellen!!!
   Ja klopt sluit perfect op elkaar aan...
   Ik had al bedacht dat we dit jaar jouw project zouden gaan gebruiken en losse avonden zou verzinnen rondom Zijn namen...Toen kreeg ik het boek van Ark Media en was 1 +1+2... Nu loopt het vloeiend in elkaar over...
   Liefs Ilse!

   Verwijderen
 5. Superleuk idee, die ingepakte kerstboekjes onder de boom. Ik ga je idee gebruiken!
  Ik ben hier ook bezig met een adventskalender over de namen van Jezus (overal wat ideetjes vandaan geplukt..)
  De namen schrijven we op mooie ronde zilverkleurige kaartjes en we hangen ze aan een mooi lint in de kamer.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook een leuk idee met zilvere kaartjes... gelijk nog decoratief ook!

   Verwijderen
 6. Ik heb hem ook! Erg leuk!
  Wat een leuk idee ook van de boekjes,welke boekjes heb je precies gekocht?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen boekjes gekocht, zijn boekjes over het kerstfeest die we al hadden en die heb ik ingepakt :)

   Verwijderen
 7. Super leuk! Mooie invulling! Als onze meisjes wat ouders zijn komt ik vast terug om jouw idee te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een prachtig idee om zo naar Kerst toe te 'werken'! Ik had geluk...kon er vandaag nog 1 scoren...! ga snel aan de slag!
  gr esther

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ha, eén avond voor Eerste Advent duik ik er ook nog even in, de tijd ontbrak me ernstig. Ik ga ook met dit project aan de slag, tussen alle ideen wat ik las, vind ik dit de aansprekendste - vooral om de plaatjes- een ook de minst 'tijdrovende'. Door de week hebben wij ook geen tijd om extra dingen te doen, in elk geval niet standaard. Mss ga ik komende week nog wel wat kerstkleurplaten klaarleggen, een extra briefje met 'opdracht' is zó geschreven en erbij gevoegd tenslotte :-)
  Dank jullie wel Ellen en Ilse!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan Josee...
   En idd een opdrachtbriefje erbij schrijven is zo gedaan :).
   Hij is idd makkelijk omdat hij niet zo tijdrovend is,
   Veel zegen met deze kalender!

   Verwijderen