Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 1 april 2015

Bloggers in het zonnetje...Geloof-Huwelijk-Gezin

Het is weer woensdag dat betekent dat er vandaag een ander blogger met haar blog in het zonnetje wordt gezet...

Hoe heet je?
Mirjam Baan
Wat is je leeftijd:
31
Met wie ben je getrouwd?
Getrouwd met Johan, al bijna 10 jaar. Nog dagelijks dankbaar voor Gods leiding hierin. 
Hoeveel kinderen heb je en in welke leeftijd?
We hebben vier kinderen van 6, 4, 2 en 5 maanden.

Houd je family nights (gezinsmomenten)?
Ja! Elke week, op zondagmiddag hebben we gezinsmoment. Een moment in de week waar de kinderen inmiddels echt naar uitkijken.
Hoe bereiden jullie voor?
Daar heb ik pas een blog over geschreven ;). (Klik hier om het te lezen). Kort gezegd kiezen we een thema waar we Bijbelverhalen bij kiezen of juist andersom, we volgen een serie verhalen uit de Bijbel waar we steeds een praktische toepassing bij maken. We zoeken/bedenken een intro en ook een werkje, kleurplaat of iets te knutselen. Vooral dat laatste mag bij de kinderen niet ontbreken.
Gaat het altijd van een leien dakje?
Nee hoor. Ik ervaar zelf soms strijd rondom de gezinsmomenten. Als ik de voorbereiding niet rond krijg. Of als de kinderen ongeconcentreerd zijn. Ik wil graag dezelfde dag het zaad al op zien komen. Terwijl we nu nog zaaien en zaaien en zaaien. Soms leer ik zelf in die zin misschien het meest van de gezinsmomenten. Het zijn lessen in vertrouwen, vertrouwen dat Hij het zaad op zal laten komen en vrucht zal laten dragen in de harten en levens van de kinderen. 
Wat ontroert jou/jullie tijdens zulke avonden?
Er zijn kostbare momenten waarin we echt het verlangen proeven bij de kinderen om de Heere te volgen. Momenten waarin we ons verbazen over hoeveel kennis de kinderen al hebben van de Bijbel of dankbaar zijn over de vragen die ze stellen. Aan het einde van het gezinsmoment bidden we met elkaar, waarbij elk kind ook zelf bidt. Dat zijn soms ook momenten waarbij mijn man en ik elkaar stiekem aankijken onder het bidden, omdat het kinderlijke gebed je zo kan raken en ontroeren, maar soms ook doet glimlachen.

Welk blog heb je? 
Geloof-Huwelijk-Gezin

Hoe lang blog je al?
Sinds december 2012
Waarom ben je gaan bloggen?
Schrijven heeft mij altijd veel ontspanning gegeven. Het is een manier om dingen te verwerken, of om mijn hoofd een beetje leeg te maken van de vele gedachten die daarin rond kunnen gaan. Daarnaast heb ik een verlangen gekregen om vrouwen en moeders te bemoedigen. Als christenvrouwen onder elkaar kunnen we soms zo de schijn ophouden. Alles gaat goed en we maken geen fouten of hebben geen zorgen. We vinden het moeilijk om kwetsbaar te zijn. Terwijl, wanneer je dit wel durft te zijn, opeens blijkt dat de ander dezelfde strijd heeft als jij. Wat is het heerlijk als je elkaar dan kunt bemoedigen of voor elkaar kunt bidden! Ik hoop dat ik met mijn blog dit stukje bemoediging kan geven. Vrouwen stimuleer om meer en meer een vrouw naar Gods hart te worden. En daarnaast hoop ik dat gezinnen iets hebben aan de gezinsmomenten die ik erop zet.
Waar gaat je blog over?
De titel van mijn blog zegt dat denk ik al en beetje: over geloof, over het huwelijk, over vrouw-zijn, gezin, geloofsopvoeding, gezinsmomenten en vast nog meer ;).
Hoe vaak publiceer je een nieuwe blog?
Ik probeer 1 keer per week, maar soms is het vaker, soms minder.
Welk blog wordt het meest gelezen?
Er zijn gebedskaartjes die je kunt downloaden met '31 gebeden voor mijn man' en '31 gebeden voor mijn kinderen'. Deze zijn samen bijna 4000 keer bekeken! De bemoedigende blogs worden doorgaans het meest gelezen, maar ook de gezinsmomenten. Dat maakt niet veel verschil eigenlijk.
Waarom zouden de lezers van deze blog, jouw blog moeten bezoeken?
Wie op zoek is naar praktische idee├źn voor gezinsmomenten, bemoedigd wil worden, of willen lezen over de genoemde thema's is hartelijk welkom om mee te lezen!


Met veel plezier lees ik altijd mee met jullie blog!
en gebruik ook geregeld tips of werkjes die bij je voorbij komen.
Veel zegen voor je gezin en je blog!

2 opmerkingen:

  1. Leuk! Bedankt :). En eh... ik zie dat ik de tel kwijt was, want ik ben al even 32 ;).

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mss ben je nog niet zo lang geleden jarig geweest en had je de lijst al ingezonden? ;).. Zou zomaar kunnen ;). We zijn in ieder geval even oud...ehm, jong natuurlijk

      Verwijderen