Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

woensdag 31 december 2014

Vuurwerk maken en blessed-jar

Gisteren schreef ik al over onze voornemens hoe we onze family night ivm oud&nieuw zouden vorm geven. Vandaag was ik net iets eerder klaar met werken... Dus hup snel naar huis, snel eten gekookt en toen hadden we voor de kerk nog tijd om een moment in te plannen.

Terugblik en vooruitblik...
Aan tafel beginnen we al aan onze family night, we praten over het afgelopen jaar. Over alle blijde, maar ook over allerlei verdrietige dingen. Want die horen er nou eenmaal ook bij. Ook praten over het nieuwe jaar en wat we verwachten en wat we beter hopen te gaan doen dit jaar...

Onze avond...
We beginnen onze avond met het lezen van Psalm 91. Dit was traditie vroeger bij Hans thuis en die zetten wij graag door :)
Daarna hebben we 2 werkjes, die we om en om doen met de een van de kinderen. We maken zelf vuurwerk. In het deksel van een A4 doosje leggen we een zwart A4-tje, daarop meerdere grotere klodders verf, de kinderen krijgen 4 knikkers en rollen maar... Dolle pret!!! Groot succes volgens hun... mooi :)
 
Het effect gaat op de foto een beetje verloren..


Daarna gaan we verder met het invullen van het formulier. Nogmaals het lijkt erg groot, maar als je kiest voor printen past het wel op een A4-tje. We merkte dat het soms best lastig is om vragen over afgelopen jaar te beantwoord... want het zakt toch ook best wel een beetje weg en dus merken we dat ze vooral dingen noemen die kort geleden plaats vonden. 


Als laatst gaan we aan de gang met onze blessed-jar. Oh wat zijn ze nieuwsgierig als ik aan het knutselen ga... Wat is dat... Wat gaan we er mee doen...MAMA.... Ik nam een beugelweckpot, ik vouwde een envolop, knipte heel wat blaadjes op maat. Hing met een lintje de open envelop aan de pot, plakte er sterren op en schreef erop. Tel je zegeningen 1 voor 1... In de envelop gingen de papiertjes en een pen. 


Als het bijna klaar is leg ik het ze uit en schiet het ineens door me hoofd dat zij natuurlijk niet weten waar blessed voor staat ;).... Dus ik vertel ze over zegeningen... Die we iedere dag ontvangen, maar die je vaak als je bv terug kijkt op een jaar ook weer makkelijk vergeet en je eigenlijk alleen de grote dingen nog weet. Ik leg uit dat we gaan proberen iedere dag of vaak... deze zegeningen op te schrijven en in de pot te bewaren... en dat hem dan weer openen op oudjaarsdag volgend jaar.. Dat we dan letterlijk onze zegeningen kunnen tellen en weer door lezen/beleven.... Thomas zegt dan heel wijs.... dat zijn er dan vast honderden... Ja dat klopt!
Helemaal enthousiast moet natuurlijk ook gelijk het eerste briefje er in... de zegening? Deze family night, waar we met verf en knikkers vuurwerkt maakte... 1 opmerking: