Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 11 november 2013

Loslaten....

Iedereen maakt wel eens vervelende dingen mee. Zo ook wij. Dat doet zeer en dat moet helen. Daarbij hoort ook een stukje vergeven en loslaten. Maar hoe doe je dat? En hoe doe je dat als je kind bent? Daar willen we deze middag over nadenken. 

Loslaten...
Ik wist niet goed hoe ik dit moest aanpakken en belde/mailde met een vriendin. Die had een mooi idee. Richt je niet zozeer op vergeven, maar op loslaten en je zorgen en pijn aan God geven. Zodat de vervelende dingen niet je leven en je hart vullen. ...betekend ook niet blijven vasthouden
Klinkt erg logisch, maar moest het gewoon even opschrijven. Vooral omdat ik ook door iemand uit de groep in family nights op een idee werd gebracht. Deze moeder heeft in haar gezin wel eens een prikkelplant geplukt en haar kids gevraagd, deze vast te houden (als zijnde de vervelende dingen) en deze plant lang vasthouden is niet prettig. Maar ze plukte ook een prachtige bloem en deze kan je ook vasthouden (als zijnde de mooie dingen en ervaringen). (bedankt Els!)

Onze middag....
We vertellen dat we deze middag het gaan hebben over vervelende dingen loslaten en bespreken de vervelende dingen die er de afgelopen tijd gebeurd zijn. 

Eerst geven we Thomas en Matthijs een een zware stenen in hun handen. Deze moeten ze echt met 2 handen vast houden. Dan bieden we hen een kadootje aan.

Die willen ze maar wat graag aanpakken, ze kijken vragend naar me... "wat moeten we met die stenen"...We leggen uit... 

Nou die stenen zijn de vervelende dingen die je vast houdt. Dat vult je hart en je hoofd. Papa is (en dat bedoelen we uiteraard heel respectvol) God. Die zegt: Ik wil je vrede geven, maar geef dan wel die zware last aan Mij. De jongens snappen het principe en geven gelijk de zware stenen aan papa en om vervolgens het kadootje (=rust/vrede) in ontvangst te nemen.De brandnetels slaan we dit keer over ivm het slechte weer, maar die staat zeker op ons ideeënlijstje!

Ik vond op geloven is leuk nog een leuk werkje (voor de uitleg klik hier). Vond het mooi aansluiten bij ons thema. Dat God ons van binnen kent en ons kapotte en beschadigde harten en wil ons genezen. 
De jongens mochten zelf kiezen hoe ze hun hart wilde laten kijken. Ze kozen voor blij, want dat waren ze. We hebben ook uitgelegd, dat als er verdrietige dingen zijn, dat je hart zeer kan doen en je dus niet blij bent. Maar dat je soms naar anderen dan doet alsof je blij bent en er niks aan de hand is. 
Voor onze jongste nog niet goed te begrijpen, maar voor de oudste zeker!We sluiten af met gebed en de kinderen worden gezegend door papa.

Fijne avond!

4 opmerkingen:

 1. Wow! Wat gaaf dat je dit doet en er zo symboliek en woorden aan geeft. Heel bijzonder, bedankt dat je dit wilt delen.
  Groetjes,
  Grace

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Het was erg goed om te doen met de jongens... Dit keer hadden we helaas een specifieke aanleiding...,gelukkig kan je er dan zulke dingen meedoen!
   Groetjes

   Verwijderen
 2. Hè bah, wat naar voor de kids (en voor jullie), dat het een moeilijke aanleiding had.
  Maar wel heel mooi en helder beeld, met die zware steen en dat cadeautje. Mooi om je kids ook in moeilijke weken Gods weg te leren gaan, een bevrijdende weg.
  Veel wijsheid en liefde toegewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ilse,
  Leuk, je reactie op m'n blog, dank je wel!
  Klopt dan helemaal hè, dat je m'n blog niet tegen gekomen was op 't web, want hij stond achter een blogslot:).
  'k Heb nu de niet-privégevoelige berichten op deze nieuwe blog gezet om te delen.
  Dus sinds een weekje een nieuwe blog met berichtjes tot 4 jaar oud:).

  Ik lees jouw berichtjes ook altijd.
  Heerlijk hè, inspiratie opdoen bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen