Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

maandag 4 november 2013

Dankdag en schoenendozen

Bij ons in de gemeente is er al een paar jaar een schoenendoosactie voor Polen. Deze dozen kunnen altijd ingeleverd worden op dankdag, tijdens de speciale kinderdienst op die dag.

Schoendozen...
Erg leuk en zo komen die kinderen ook laagdrempelig in contact met iets weggeven van jezelf voor de ander die het slechter heeft! Woensdag is het dankdag. Dan willen wij ook een schoenendoos in kunnen leveren in de kerk. Via school maken de jongens ook een doos en wij maken er dus 1 met z'n allen voor in de kerk.
Omdat de andere dozen geknutseld worden op school, wilde we deze doos als gezin maken en kozen er voor om daar een family night van te maken. Dat deden we dus gisteren (zondag). 

Onze middag...
We leggen de jongens uit wat de bedoeling is van deze family night en ik lees delen van de begeleidende brief voor. We praten over onze rijkdom en de armoede daar. Dit horen ze niet voor het eerst en dus is er herkenning. Daar praten we over en leggen uit wat we gaan maken. Veel aanmoediging hebben ze niet nodig. Lijm, kleurtjes en andere knutselspulletjes worden uit de kast getrokken.Als hij klaar is, moet er uiteraard nog wat in. Wat zijn we blij als ze de kasten induiken om de opgenoemde spullen te zoeken. Hoe makkelijk doen ze voor die andere kindjes afstand van hun eigen spulletjes. Ook zoeken we zelf wat dingen bij elkaar. Het is passen en meten, maar het past! En wat zijn ze trots.Als we klaar zijn, praten Hans en ik nog wat verder over wat er nog meer met de doos moet gebeuren. O.a. een envelop met een bijdrage voor de vervoerskosten. Als ze dat horen komt de spaarpot op tafel en zoeken ze keurig 't benodigde bedrag uit beide spaarpotten bij elkaar. Geld dat ze toch al enkele weken aan 't sparen zijn. Op onze vraag of ze dat niet erg vinden...wel nee...Ik vind het bijzonder en ik denk eerlijk gezegd dat als wij procentueel gezien net zoveel weggeven, 't ons meer "pijn" doet... mooi, daar mogen wij van leren!

Dankdag zelf...
Op dankdag zelf, gaan we eerst allemaal werken of naar school. We zullen samen lunchen en daarna naar de kerk gaan. 's Middags wil ik een spel doen. Dat staat hieronder bij de ideeen. Ook is er taart en wat lekkers voor bij het spelletje. Het is een feestelijke dag omdat we zooooo veel hebben om dankbaar voor te zijn.


Ander ideetjes voor dankdag...
Niet iedere kerk of school zal zoiets doen met dankdag, daarom ging ik op zoek naar andere creatieve ideeën om te doen met kinderen voor dankdag. • Woordzoeker Dankdag
 • Collage zoals hiernaast
 • Dank God altijd
 • Spel: Ik ben dankbaar voor
  Je hebt iets nodig waarmee je om de beurt een letter kunt krijgen/pakken/draaien. Bijv. een draaischijf op alfabet of een alfabet dobbelsteen of fiches van bijv. scrabble o.i.d.
  Draai om de beurt de draaischijf/ gooi de dobbelsteen/ pak een fiche.
  Kun je iets bedenken waarvoor je dankbaar bent beginnend met de letter die je krijgt? Als het lukt krijg je een punt. Als het niet lukt mogen anderen je helpen, maar krijg je geen punt. Wie de meeste punten heeft, heeft gewonnen. BRON:
  http://geloofsopvoeding.net/dankbaarheid.html
Goede dankdag toegewenst allemaal!1 opmerking:

 1. Heel mooi, zo met die foto's erbij. Jij ook een fijne dankdag. Ik zie de maand november altijd als een dank-maand ( soms ook een geef-maand). Hier ook schoenendozen ...

  BeantwoordenVerwijderen