Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

dinsdag 8 november 2016

7 jaar = je eigen bijbel krijgen

Weken had Matthijs er al naar uit gekeken. Naar zijn verjaardag. Hij werd 7 en had er zon zin in. Hij werd die dag en later overladen met kadootjes. Wat hij niet wist is dat hij ook zijn bijbel zou krijgen. Dit wilde we niet in het kadootjes geweld doen van een verjaardag maar op een apart moment. 

Dat werd een moment in het bos... 

We hadden gewandeld en zaten te lunchen aan een picknicktafel. 
Daar brachten we het gesprek erop of hij de weg terug wist naar de auto. Nou dat wist hij wel en ja hoor hij had gelijk... Daarna vroegen we of hij het had geweten van ergens diep in het bos.... Na wat nadenken moest hij toch toegeven dat dat wel heel lastig zou gaan worden. De volgende vraag was of hij misschien hulpmiddelen wist hoe hij wel weer de juist weg zou kunnen vinden. Na wat denken kwamen daar andere mensen uit, bordjes zoeken en de gps gebruiken.

Hoe vinden wij de weg door ons leven heen...

Dat is het moment om een link te maken naar ons leven. Ons leven lijkt op een wandeling op het bos. En om terug bij de auto te komen of op het pad te blijven heb je hulp nodig. Waarin kan je die vinden? Bij andere christenen, door te bidden, maar ook door de bijbel en het lezen daarin. 

Het moment om hem zijn eigen bijbel te geven! En wat is hij trots :)...
We waren van plan om dit moment met Lego te doen, zoals we ook bij Thomas deden. Door het geweldige weer wilde we gewoon heel erg graag naar buiten en bedacht ik in de auto dit momentje.

Hoe oud waren jullie kinderen toen ze hun eigen bijbel kregen?...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten