Laat de kinderen tot Mij komen!

De mensen probeerden ook kleine kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken. Toen de leerlingen dat zagen, berispten ze hen. Maar Jezus riep de kinderen bij zich en zei: ‘Laat ze bij Me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan!’

vrijdag 14 oktober 2016

En toen was het stil....

Misschien is het jullie de afgelopen weken wel opgevallen... Het is best stil vanaf mijn kant. Ja er kwamen blogs online over onze vakantie serie. Maar geen andere blogs over waar we nu mee bezig zijn... Waarom dat is? Heel simpel.... we liggen even stil... 

Ineens was het ritme eruit, het was te druk... te... te... tja vul maar in... Zulke tijden kennen we allemaal denk ik. 

Te druk....

Op onze vakantie hebben we heerlijke en mooie momenten gehad. Daarna begon het normale leven weer. De scholen startte weer. Maar in september en oktober zijn wij allemaal jarig. Dus dat betekend, kadootjes kopen, boodschappen inslaan, taarten bakken, traktaties voor school en werk regelen, kinderfeestjes organiseren en dan alles weer in de herhaling voor de volgende jarige. Het voelt altijd als een heftige en tijd waarin we geleefd worden... Uiteraard zijn we heel dankbaar dat we allemaal weer verjaren en dankbaar voor de tijd die achter ons ligt... We kijken uit naar ons nieuwe jaar en nieuwsgierig wat er op ons pad zal komen.

Deze drukte en nog veel meer andere afspraken, maakte dat ik in mijn hoofd niet de rust had om aan de slag te gaan met het voorbereiden en uitvoeren van family nights.... Dus dat hebben we zo gelaten.. En dat was wel lekker... want dat was in ieder geval 1 ding wat minder "moest"... 

Afgelopen week was onze jongste jarig en ik ben komend weekend jarig en daarna zijn we van plan alles weer op te pakken... 

Niet stil gezeten...

Ik had in het voorjaar al besloten om te proberen een e-book in elkaar te zetten voor de advents periode. Mijn idee was dat ik dat in de zomervakantie zou gaan doen. Maar dat liep anders, mijn prioriteiten lagen anders.... Omdat het verlangen in mijn hart steeds sterker werd om toch aan de slag te gaan, maakte dat ik in deze drukke maanden toch aan de slag ging met een enorm project. Ik zette een e-book in elkaar...Van maar liefst ruim 45 pagina's. De laatste puntjes op de i en dat is hij klaar. Dit boek komt eind oktober/begin november online. Hij is net als het boek voor de 40 dagen tijd erg praktisch en weer gratis.

Vanaf deze week beginnen we hier thuis weer met family nights. Waarmee? Geen idee... 

Jullie tips????

8 opmerkingen:

 1. Misschien iets rondom dankdag? Woord en daad heeft een dankdagkalender die je kunt aanvragen. Misschien een uitgangspunt om uit te bouwen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. volgende week komen er allemaal tips online rondom dankdag en de kalender ligt uitgeprint klaar ;)
   Liefs Ilse

   Verwijderen
 2. Lastig he?
  Psalmen? Stond een idee in de jente... k geef het ff door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik weet niet naar welk soort kerk jullie gaan en of jullie iets doen met het de kleuren in het kerkelijk jaar. Hoe zit zo'n kerkelijk jaar in elkaar en waarom loopt dit niet gelijk met het gewone jaar. Zijn ook wel wat dingen voor te vinden.
  Ook hoe een dienst in elkaar zit. Ik weet niet of ze bij jullie in de dienst blijven of naar een kindernevendienst gaan maar wat gebeurt er nu allemaal (votum, groet, zegen en de sacramenten)
  Wij hebben hier ook een boekje met de catechismus voor kinderen.....
  of ik zag de lees en luister een zoekplaat een tekening waarin verwijzingen naar bijbelteksten te vinden zijn. Leren ze gelijk een beetje zoeken in de bijbel en is weer eens iets anders en vergt voor je zelf niet zoveel voorbereiding. Of een serie rondom de joodse feesten.
  Of wat ook erg leuk is om het spel kaarten op tafel met de kinderen te doen. Je kunt er dan vragen of opdrachten aan koppelen en hebt zo een opening om in gesprek te komen maar ook je eigen geloofsleven te delen. Op pinterest komen soms ook leuke ideeën voorbij.
  Veel zegen bij het opdoen van inspiratie, ik hoop dat het lukt het weer op te pakken. Want zulke moment zijn erg waardevol.
  Groetjes,
  Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. O, wat herkenbaar, en gek gezegd: fijn om te lezen dat er bij anderen ook wel eens een poosje niets van komt. Bij ons wil het na de zomervakantie ook namelijk niet zo: we zoeken naar een goed moment: als de kids niet te moe zijn, maar op zondagmiddag werd wel heel veel met 2 kerkdiensten en zondagsschool ook al op die dag, zaterdagmiddag staat er steeds iets anders in de agenda etc. De meiden vroegen er pas weer om, maar op de één of andere manier wil het gewoon even niet... En de laatste tijd dreigde het te verworden tot een gezellig 'knutseluurtje' zonder meer. Prima natuurlijk om gezellig te knutselen, maar we willen juist iets meegeven vanuit de Bijbel en dat stukje wilden de meiden het liefst maar 'even snel' afraffelen om te kunnen gaan knutselen. Dus zoeken we ook nog naar een goede vorm voor nu...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gewoon weer even wennen he!... je zal vast een manier vinden... succes en fijn dat het herkenbaar is

   Verwijderen